DOLAR 32,5691
EURO 34,6848
ALTIN 2.523,75
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

NASA’nın TESS keşif uydusundan ilk fotoğraf geldi!

19.05.2018
A+
A-

Galaksimizin güney düzlemi boyunca yer alan bir bölümünü içeren TESS‘in bu ilk fotoğrafı NASA‘yı heyecanlandırdı. Elon Musk‘ın şirketi SpaceX‘in sahip olduğu Falcon 9 roketi ile beraber uzaya gönderilen keşif uydusunun ana amacı yeni yıldız ve gezegenler keşfetmek.

SpaceX ve NASA iş birliği yapacak!

Elon Musk’ın roket şirketi SpaceX, NASA’nın yeni uzay teleskobu Transition Exoplanet Survey Satellite (TESS)’i yörüngeye gönderecek. Bu en güçlü teleskop ise mevcut uzay teleskobu Kepler’in yerini alacak.

Bu keşif faaliyetleri sırasında Dünya ile bir çok fotoğraf paylaşma amacıyla üzerinde 4 adet çok yüksek çözünürlükte fotoğraflar çekebilen makineler bulunuyor. Bu makineler ile aynı zamanda yıldızların parlaklığı sürekli gözlemlenerek büyüklükleri de ölçülebilecek.

TESS‘in gönderdiği bu ilk resim ise üzerindeki dört makineden sadece biriyle çekilmiş durumda. NASA yetkilileri fotoğrafta tam 200 bin yıldız olduğunu ifade ediyorlar. Haziran ayında daha yüksek çözünürlüklü fotoğraflar ve daha detaylı bilgiler ile geleceği söylenen bu keşif aracı için NASA Bilim Misyonları Direktörü Thomas Zurbuchen “Evrende yalnız olup olmadığımızı keşfetmek için hiç bu kadar yakın olmamıştık” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.