DOLAR 32,3603
EURO 34,6712
ALTIN 2.394,20
BIST 10.188,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

NASA’dan etkileyici kara delik simülasyonu!

26.09.2019
A+
A-

Kara delik dediğimizde aklımıza ilk olarak, devasa güce sahip, önüne çıkan maddeyi içine çekip boşluğa gönderen bir şey canlanıyor. Kara delik tam olarak böyle tanımlanmıyor olsa bu devasa delik, yüksek çekim kuvveti ve son derece yoğun bir enerjiyi içinde barındırmasıyla ışığı bile içine çekebiliyor.

Yerçekimi ile kara deliğin içine giren gaz, toz ve diğer her şey çok hızlı bir şekilde kara deliğin etrafında inanılmaz sıcaklıklara ulaşarak dönmeye başlıyor. Dönerken bir diski andıran madde, kendine has bir tarza bürünüyor. Bu ise kara deliğin en basit anlatımı diyebiliriz. NASA görselleştirmesi ile disk olarak adlandırılan kenarları görmeyi mümkün kılıyor. Kozmik bir fenomen olan “Doppler ışınımı” ile yorumlanan bu ışık yansımaları, parlaklık seviyesine göre de değişiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.