DOLAR 32,3693
EURO 35,0908
ALTIN 2.324,13
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

NASA’dan astronotlara su altı antrenmanı

16.09.2019
A+
A-

NASA, geleceğe hazırlanmak için elindeki araçlardan biri olan su altı laboratuvarını tanıttı. Ay’da var olan düşük yer çekimi ortamını neredeyse birebir yansıtan bu devasa laboratuvar, astronotlara kendilerini ne gibi zorlukların beklediğine dair önemli fikirler verecek.

Bu konu hakkında bir açıklama yapan NASA, şöyle konuştu: “NASA astronotları, Dünya’nın sahip olduğu yer çekiminin altıda birine sahip olan Ay’da yürümeye hazırlık yapmak için ağır yelek giyiyor ve sırt çantası takıyor.”

Ay’a gitmeyi düşünen kurum çalışanları, paylaşılan görüntüden anlaşıldığı üzere bot ve eldiven ekipmanları ile donatılmış bir şekilde eğitiliyor. NASA, yer çekiminin zorluğu ile baş başa bırakılan çalışanlardan son derece umutlu.

Amerika Birleşikleri Devletleri Başkanı Donald Trump tarafından sıkı bir şekilde takip edilen görev, Ay’a daha kısa gidilmesi için tekrardan düzenlendi. Zira Başkan Trump bu projenin hayata geçirilmesini çok arzuluyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.