DOLAR 32,3706
EURO 34,5665
ALTIN 2.385,86
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

NASA ve SpaceX iş birliği: Robot Oteli! Robot Oteli adı verilen RiTS için, NASA ve SpaceX iş birliği ile dün fırlatma gerçekleştirildi. Uluslararası…

06.12.2019
A+
A-

Ay, Mars ve ötesinde yapılacak araştırmalar adına Koruyucu Saklama Ünitesi‘nin (RiTS) büyük bir adım olduğu düşünülüyor. NASA’nın Robot Oteli adını da verdiği RiTS, çalışmalar sırasında kullanılacak araçların depolanması ve astronotların konaklaması için kullanılacak.

Uluslararası Uzay İstasyonu‘nun dışına monte edilen Koruyucu Saklama Ünitesi; içerisinde saklanan teknolojik, robotik aletleri ortam radyasyonundan ve diğer fiziksel tehditlerden koruyacak.

Uzay İstasyonu’na 2015’te gönderilen RELL isimli Dış Yüzey Sızıntı Saptayıcı cihazını da muhafaza edecek olan RiTs, cihazı ideal sıcaklıkta tutarak fonksiyonelliğini sağlayacak.

SpaceX canlı yayın ile fırlatma canlı canlı izlendi

Daha önceki projeleri de meraklılarına eş zamanlı takip etme şansı tanıyan firma yine bu fırsatı sundu. SpaceX’in ticari fırlatma aracı olan Falcon 9 ile gerçekleştirilen çalışma, yapılan bu canlı yayın ile takip edilebildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.