DOLAR 32,3871
EURO 34,7907
ALTIN 2.396,31
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

NASA uzay aracı OSIRIS-REx büyük keşfe imza attı!

11.12.2018
A+
A-

101955 Bennu, ilk keşfedildiğinde insanlık için büyük bir risk yaratan asteroid olarak gündeme gelmişti. Bunun nedeni ise bu asteroidin Dünya’ya çarpma olasılığının bulunması. Daha sonrasında yapılan hesaplamalar sonucunda 2135 yılında Dünya’ya çok yakın bir mesafeden geçeceği fakat olası bir çarpışma riskinin bulunmadığı açıklamıştı.

Bildiğiniz üzere NASA uzay aracı OSIRIS-REx iki yıllık yolculuğunun ardından 3 Aralık Pazartesi günü ilk teması kurmuştu.  Keşfedilen 101955 Bennu asteroidinin yüzeyinde bir takım araştırmalar yürüten OSIRIS-REx, yürütmüş olduğu keşif çalışmalarında su kalıntılarına rastladı.  Dünya’dan yaklaşık olarak 122 milyon kilometre uzaklıkta olan 101955 Bennu asteroidinin yüzeyindeki kayaçlarda oksijen ve hidrojen moleküllerine rastlayan, OSIRIS-REx, uzayda yaşamın olup olmadığına dahil önemli bir keşfe imza atmış oldu.

NASA‘ya toplamda 800 milyon dolara mal olan uzay aracı çalışmalarını 2023 yılına kadar sürdürecek. Bu çalışmalar sonrasında toplamda 101955 Bennu üzerinden 4 kilogram ağırlığında kayaçlar getirecek olan uzay aracı, böylece uzayda yaşamın olup olmadığını gözler önüne serilecek.

Ayrıca buradan toplanan örnekler sayesinde Dünya’da yaşamın nasıl başlandığı ve güneş sistemimiz ile ilgili detaylı bilgilere de ulaşılması ön görülüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.