DOLAR 32,5316
EURO 34,9229
ALTIN 2.424,64
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

NASA: Mars’ta yaşam izlerine ulaşmaya yakınız ama insanlar buna hazır değil

04.10.2019
A+
A-

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nden (NASA) Gezegen Bilimi Direktörü Jim Green, Mars’ta yaşam izlerine ulaşmaya yakın olduklarını ancak insanların henüz böyle bir gerçeği kabul etmeye hazır olmadığını söyledi.

Green, NASA’nın 2020’de itibaren Kızıl Gezegen’ne göndereceği misyonlar ile ilk kez Dünya’nın dışında bir yaşam izlerine ulaşmayı hedeflediklerini duyurdu.

İngiliz The Telegraph gazetesine konuşan Green, “Biraz endişeliyim, çünkü bu keşif Kopernik’in Dünya’nın Güneş etrafında döndüğünü kanıtlaması gibi çığır açacak. Ama insanları felsefi ve bilimsel birçok soruyla baş başa bıkarak..” diyerek insanların henüz buna hazır olmadığını söylüyor.

NASA’nın yer aracı ‘Mars 2020’ ise gezegendeki kayaçları delecek ve ardından kayaç numuneleriyle dolu test tüplerini Dünya’ya yollayacak. Bunlar Mars’tan Dünya’ya getirilen ilk maddeler olacak.

Avrupa Uzay Ajansı ExoMars Rover aracı, Dünya dışındaki yaşamla ilgili ipuçları elde etmek amacıyla Mars yüzeyini 2 metre delerek örnek toplayacak.

Mars’ta su bulundu, şimdi yaşam aranıyor

Gökbilimciler, 2018’de ilk kez Mars’ın güney kutup dairesinin güneyinde buz örtüsü altına gizlenmiş bir su gölü olduğunu keşfetmişti.

Kızıl Gezegen’de daha önce de donmuş halde veya mevsimsel su varlığına rastlanmıştı. Gölün canlı yaşamı için uygun ortam sağlayabileceği düşünülüyor.

Bilim insanları,kuru ve kurak olan Mars’ın 3,6 milyar yıl önce çok miktarda su ve gölleri barındırdığını ve sıcak olduğunu belirlemişti.
Benzer Haberler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.