DOLAR 32,4539
EURO 34,6580
ALTIN 2.391,39
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 20°C

NASA 8K uzay videosu yayınladı!

03.11.2018
A+
A-

NASA ve ESA (European Space Agency), bir video hazırlamak için ortaklaşa çalışma yaptılar. Ancak, hazırlanan bu video, şu ana kadar hazırlananlardan çok daha farklı. 8K ultra yüksek çözünürlükte çekilmiş olan video, görenlerin ağzını açık bırakacak cinsten.

Ürettiği profesyonel sinema çekimi kameralarıyla tanınan RED markasının, Helium 8K kamera modeli ile çekilen videoda, astronatların uzay istasyonunda nasıl çalıştıkları yer alıyor. Sahip olunan üst düzey teknolojiler, elde edilen örneklerin yakından çekilmiş görüntüleri ve Dünya’nın ve uzayın görüntüleri de, videoda yer almakta.

Delta II roketi son kez havalandı!

Delta II roketi son görevini yamak üzere havalandı! Bu ihtiyar rokette halen iş olduğunu düşünen NASA, ICESat-2 uzay aracını ona emanet ederek yörüngeye gönderdi!

Uzay istasyonuna kamerayı gönderen şirket ise, SpaceX. SpaceX’in kargo taşıma görevi adı altında gönderilen RED Helium 8K, Dünya dışında kaydedilmiş ilk 8K videoyu çekme ünvanını da kazanmış oldu.

Video hakkında yapılan açıklamada “bizi takip eden kitleyle çok daha detaylı görüntüler paylaşmamızı sağlayacak olan 8K teknolojisini kullanmaya başladığımız için çok heyecanlıyız” ifadeleri yer aldı. Bu da demek oluyor ki, bundan sonra NASA Youtube kanalında, çok daha fazla 8K içerik göreceğiz.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.