DOLAR 32,2397
EURO 35,0389
ALTIN 2.502,38
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 23°C
Per 22°C

Nagehan Alçı: “Seçim ilk turda biterse huzursuz bir ortam doğar”

10.05.2023
A+
A-

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, köşe yazısında bir haftadan az kalan 14 Mayıs seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

“İlk turda bitmeli” ifadelerini eleştiren Alçı, “Hiç kimse kendini kandırmasın. Adeta açık hava tımarhanesine dönmüş bu Türkiye ortamında hiçbir yurttaş ‘50,2’ gibi skorlara saygı duymaz, kitlesel protestolar olabilir.” ifadelerine yer verdi.

Nagehan Alçı, 14 Mayıs seçimlerine giden süreçte partilerin “ilk turda bitmeli” söyleminin tehlikeli olduğunu savunurken, “Hiç kimse kendini kandırmasın. Adeta açık hava tımarhanesine dönmüş bu Türkiye ortamında hiçbir yurttaş ‘50,2’ gibi skorlara saygı duymaz, kitlesel protestolar olabilir. Kim kazanırsa kazansın netice bu olur. Huzursuz bir ortam doğar” dedi. 

Alçı, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu çevresinin bu yoruma karşı, “50,2’ye karşı 49,8 olsa haklısınız ama diğer taraf 45’lerde kalacağı ve arada beş puandan fazla fark olacağı için hiçbir huzursuzluk olmaz” yanıtını verdiğini söyledi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.