DOLAR 32,3695
EURO 35,0258
ALTIN 2.325,72
BIST 9.120,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Müzedeki çukura düşen kadın, yetkililerden şikayetçi oldu

23.06.2020
A+
A-

Sabah Gazetesi’nden Istek Yaman’ın haberine kadar Filiz Y., her sene 18-24 Mayıs tarihleri aralarında kutlanan Müzecilik Haftası’nda arkadaşlarıyla beraber Fatih’te bulunan Arkeoloji müzesine gitmeye karar verdi.

Genç bayan Fatih ve etrafındaki tarihi yerleri gezdikten sonradan akşam saatlerinde müzeye giriş yaptı.

MÜZEDE ÇUKURA DÜŞTÜ

Müzedeki duvarda bulunan eserlerin önünde 5-6 cmlik aylaklık kırmızı hat ya da çiçek saksıları vardı. Yılmaz, eserlerin önündeki çukuru görmedi ve eserleri izlediği bir derhal boşluğa düşerek ayağını kırdı.

Hastanede tedavi altına alınan genç kadın, olayla ilgili şikayetçi oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran genç kadın, müze yetkililerinin olayda ihmali olduğunu bahis etti.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Şikayet dilekçesinde, ‘Müzenin içerisinde tatmin edici yakma olmadığı gibi çukurların olduğunu da gösteren herhangi bir sinyâl ya da dikkat levhası yoktu. Aylarca yürüyemedim. Müze yetkililerinin ihmali beni psikolojik ve fiziksel olarak çok hırpaladı. Ambulansla hastaneye gittiğimde bu müzede daha öncede bu nesil vakaların olduğunu duydum. Benim yaralanmama niçin olan yetkililerden şikayetçiyim’ ifadelerini kaydetti.

Yılmaz’ın şikayeti sonrası savcılık göre oalyla ilgili soruşturma açıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.