DOLAR 32,4869
EURO 34,7268
ALTIN 2.409,36
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Mutlu evlilik nasıl mümkün olabilir?

14.07.2021
A+
A-

Yumuşatıcı ayak banyosu

Yumuşatıcı ayak banyosu

Ayaklarınızı peeling yapmadan önce ayak derinizi yumuşatmanız gerekir. Yumuşatıcı ayak banyonuzu iki farklı yöntemle hazırlayabilirsiniz. Birincisinde 1 bardak beyaz sirkeye 1/4 bardak deniz tuzu karıştırabilirsiniz. Veya bir kase ılık suya epsom tuzu. Güzel kokması için bir miktar esansiyel yağ da ekleyebilirsiniz.

Bu iki karışımdan birini bir kaba veya küvete doldurup ayaklarınızı içerisinde 10 dakika bekletin. Asidik su tabanlarınızı yumuşatacak.

İsterseniz tolere edebileceğiniz kadar sıcak su kullanın. Günün sonunda ayakları rahatlatmak ve süper yumuşak tabanlar için atmanız gereken bir sonraki adıma hazırlamak için, sıcak bir ayak banyosundan daha iyi bir şey yoktur. Hadi peeling kısmına geçelim!

Ev yapımı ayak peelingi malzemeleri

Ev yapımı ayak peelingi malzemeleri

1/4 bardak taze kahve telvesi, 1/4 su bardağı koşer tuzu, 1/4 su bardağı zeytinyağı ve 1/2 muz

Malzemeleri bir kapta birleştirin ve ayaklarınızın ve alt bacaklarınızın her yerine sürün. 5-10 dakika kadar beklettikten sonra yuvarlak hareketlerle ovun ve durulayın.

İşlem bittiğinde nemi hapsetmek için cömert bir tabaka ayak kremi veya vazelin uygulayın ve yatmadan önce çorap giyin. Bu, muzdan gelen tüm ekstra hidrasyonu gerçekten kilitler ve ayaklarınızın yumuşacık olmasını sağlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.