DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Mustafa Yılmaz’ın Yılın Kareleri Oylamasındaki Seçimleri

Mustafa Yılmaz’ın Yılın Kareleri oylamasındaki dikkat çekici seçimlerini keşfedin. En etkileyici anlar ve detaylar için tıklayın!

08.04.2025
A+
A-

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz’ın “Yılın Kareleri” Oylaması

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Anadolu Ajansı’nın (AA) bu yıl düzenlediği “Yılın Kareleri” oylamasına katılarak dikkat çekici bir etkinliğe imza attı. Bu oylama, 2024 yılına damga vuran olaylara ve hayatın çeşitli yönlerine dair fotoğrafları içermekte. AA’nın deneyimli muhabirleri ve foto muhabirleri tarafından yurt içinde ve yurt dışında çekilen fotoğraflar, Roketsan, Turkcell Lifebox ve Sony’nin katkılarıyla hazırlanan çeşitli kategorilerde sunuldu.

Oylamada yer alan kategoriler şunlardır:

  • Haber
  • Doğal Yaşam ve Çevre
  • Spor
  • Günlük Hayat
  • Özgür Suriye

Yılmaz, “Özgür Suriye” özel kategorisinde Emin Sansar tarafından çekilen “Her şeye rağmen” başlıklı fotoğrafı seçti. Bu fotoğraf, ülkelerindeki 61 yıllık Baas rejiminin sona ermesi, Esed ailesi döneminin bitişi ve ardından gelen iç savaş ve kargaşa sonrası gülen insanların görüntüsünü yansıtmakta. Yılmaz, bu görüntülerin umut ve insanların geleceğe ümitle bakışını simgelediğine dikkat çekti.

“Doğal Yaşam ve Çevre” kategorisinde ise Borja Abargues’in “Yürüyüş Manzarası” başlıklı fotoğrafını oylayarak, doğanın insan etkilerine verdiği olumlu ve olumsuz tepkilerin geri dönüşümünü ele alan bu eserin kendisi üzerinde derin bir etki bıraktığını vurguladı.

Yılmaz, “Haber” kategorisinde Ali Jadallah’ın “Ezilenler” başlıklı fotoğrafını seçti. Gazze’deki ekmek fırınının önünde oluşan kalabalığın, dünya genelindeki adaletsiz durumu etkileyici bir biçimde gözler önüne serdiğini ifade etti.

“Günlük Hayat” kategorisinde ise Şebnem Coşkun’un, üniversite sonrası pandemi döneminde köylerine dönerek ata mesleği olan çiftçiliği tercih eden Kütahyalı kuzenlerin hayvanlarıyla sosyal medya için içerik ürettiği “Dostlarla yolculuk” başlıklı fotoğrafı beğendi.

Son olarak, “Spor” kategorisinde Samir Jordamovic’in çektiği “Gece atlayışı” başlıklı fotoğrafı oyladı. Bu fotoğraf, Bosna Hersek’teki Mostar Köprüsü’nün yeniden inşasının 20. yılı dolayısıyla köprünün çevresinde düzenlenen etkinliklerde meşalelerle gerçekleştirilen atlayışları gösteriyor. Yılmaz, Mostar Köprüsü’nün savaşta yıkılıp tekrar kullanılması ve sosyal bir etkinliğe dönüşmesi sebebiyle köprü metaforunun yeniden hayat bulmasının önemli bir anlam taşıdığını belirtti.

Kaynak: AA / Gökçe Topbaş – Ekonomi, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Anadolu Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.