DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 15°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Mustafa Eröğüt: ‘Yeni bir hakem dörtlüsüyle karşılaşma yarın oynanacak’

09.12.2020
A+
A-

Şampiyonlar Ligi H Grubu altıncı maçında Paris Saint-Germain’e konuk olan Başakşehir, maçın dördüncü hakemi Rumen Constantin Sebastian Coltescu’nun Yardımcı Antrenör Pierre Webo’ya yaptığı ırkçı söylem sonrasında sahadan çekilmiş ve maça çıkmayacağını açıklamıştı. Başakşehir’in sahadan çekilmesine Paris Saint-Germain’li futbolcular da destek verirken kulübün CEO’su Mustafa Eröğüt, yaşanan gelişmeler sonrasında BeinSport’a bağlanarak açıklamalarda bulundu.

Dördüncü hakemin talihsiz bir kelime kullandığını söyleyerek sözlerine başlayan Mustafa Eröğüt, “Kendi dilinde kötü bir manaya gelmediğini söylese de uluslararası üst düzey bir maçta dikkatli olması gerekirdi. Biz tepki gösterdik ve PSGli oyuncular da destek verdi. UEFA yetkilisi, maçın dördüncü hakeminin maçtan alındığını ve VAR hakemlerinden birinin geleceğini söyledi. Ancak biz kabul etmedik. UEFA ile yaptığımız görüşmeler sonucunda yeni bir hakem dörtlüsü gönderilmesine karar verildi ve maç yarın oynanacak. Paris Saint-Germain’li oyuncular burada bize çok büyük destek verdi, kendilerine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“22 oyuncuyla protesto gündeme geldi”

Paris Saint-Germain’li futbolcuların kendilerine “Maça çıkalım ve 22 futbolcu olarak sahada hakeme protesto edelim” teklifini yaptığını da sözlerine ekleyen Eröğüt, “22 oyuncunun sahaya çıkıp hakemlere hep beraber tepki göstermesi de gündeme geldi ancak bizim oyuncularımız sahaya çıkmak istemedi. Burada maça çıkmak isteyen 1 kişi bile olmadı. Takım halinde böyle bir duruş sergiledik. Soyunma odasında bir toplantı yaptık ve başkanımız da görüntülü aramayla bağlandı” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.