DOLAR 32,3659
EURO 35,0042
ALTIN 2.325,73
BIST 9.085,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Müsilaj Yunanistan’a ulaştı

25.06.2021
A+
A-

Son aylarda Marmara Denizi ve çevresinde oluşan, denizin dibini ve yüzeyinin kaplayan deniz salyası yayılmaya devam ediyor. Son olarak Yunan Kathimerini gazetesinde Yunanistan’da müsilaj görüldüğüne ilişkin bir haber paylaşıldı.

‘Deniz salyası’ olarak da bilinen kalın deniz müsilajları, son haftalarda kuzeydoğu Ege’deki Yunan adaları Limnos ve Agios Efstratios çevresinde ortaya çıkmaya başladı.

Yunan Kathimerini gazetesinde ‘Kuzey Ege’de müsilaj görüldü!’ başlığıyla bir haber paylaşıldı.

Kirlilik ve yüksek sıcaklıklardan kaynaklanan meydana geldiği düşünülen deniz salyalarının Çevre Bakanlığı adına Balıkçılık Araştırma Enstitüsü tarafından izlendiği ifade edildi.

Limnos’taki Balıkçılar Derneği Başkan Yardımcısı Stavros Stathakis, “Sık sık oluşur ama genellikle bir süre sonra dağılır. Ancak, ilk kez bu kadar çok oluştuğunu gördük” dedi.

Müsilaj sebebiyle balıkçılığın engellediği, turist ziyaretlerinin de azaldığı belirtildi.

(Habertürk)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.