DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

MURGEM’den yüzde 83.5’lik başarı

24.08.2023
A+
A-

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin gençlerin üniversite hayalini gerçeğe dönüştüren Muratpaşa Gençlik Eğitim Merkezi (MURGEM) YKS’de yüzde 83.5’lik başarı oranı yakaladı.

Murgem’in 453 öğrencinden 378’i bir tercihine yerleşirken 33 öğrenci ise tercih yapmadı ve hayallerini gelecek yıla bıraktı. Murgem’in en iyi derecesi ise sayısalda 520 puanla Kübra Yeşilova’nın oldu. Yeşilova, Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği bölümünü kazandı.

Murgem’le sınava hazırlanan öğrencilerden 2’si diş hekimliği fakültelerini kazanırken, mühendislik fakültelerine 3, hukuk fakültelerine 4, mimarlık fakültelerine 12, öğretmenlik bölümlerine 42, psikoloji ve psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümlerine 19, sağlık bilimleri fakültelerine 33 ve diğer 4 yıllık bölümlere 141 öğrenci yerleşti. 120 öğrenci ise önlisans programlarına yerleşmeye hak kazandı.

MURGEM başvuruları başladı

Muratpaşa Belediyesi’nin gençleri üniversite sınavına hazırlarken sosyo-kültürel gelişimlerini de desteklemek için çalışmalarını yürüten Murgem, yeni dönem hazırlıklarına da başladı. Merkez, üniversite sınavında istediği sonucu alamayan ve bir yıl daha hazırlanmak isteyen mezun olan öğrenciler için ön başvuru dönemini açtı. Başvurular Kızılsaray Mahallesi’ndeki merkez binasında yapılacak. Başvuru sırasında 1 vesikalık fotoğraf, üniversite sınav sonuç belgesi, kimlik fotokopisi, ikametgah belgesi ile birlikte gelmesi gerekiyor.

MURGEM’den yüzde 83.5’lik başarı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.