DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

Murat Yıldırım “Ramo” dizisiyle ilgili şikayete isyan etti!

22.09.2020
A+
A-

RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu ve Ramo dizisinin başrol oyuncusu Murat Yıldırım arasında Twitter üzerinden yaşanan diyalog dikkat çekti. RTÜK’ün resmi Twitter hesabından, 5. sınıf öğrencisi bir çocuğun Ramo dizisini şikayet ettiği mesajı paylaşıldı.

ÇOCUKTAN ŞİKAYET GELDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 5. sınıf öğrencisi Zafer’in “Merhaba ben 11 yaşında 5. sınıf öğrencisiyim. Show TV’de yayınlanan Ramo adlı dizide bıçaklanma sahnesi gördüm ve çok etkilendim. Lütfen diziyi sonlandırın” mesajını sosyal medyadan paylaştı.

RTÜK’ün Twitter hesabından paylaşılan mesajda ise çocuğun bu mesajı için “Sevgili Zafer, bu duyarlılıkta olman, seni rahatsız eden bir sahneyi bize iletmen çok güzel. Senin gibi değerli çocuklarımızın ekran duyarlılığı bizleri çok mutlu ediyor. Lütfen çevrene de bu duyarlılığı aktar. Şikayet ettiğin diziyi uzmanlarımıza inceleteceğiz. Teşekkürler” ifadesini kullanıldı.

“ÇÖZEN VARSA BUYURSUN”

Show TV’de 2. sezonuyla ekranlarda olan “Ramo” dizisinin başrol oyuncusu Murat Yıldırım ise, RTÜK’ün paylaşımını retweetleyerek, “Ben bunu çözemedim, çözebilen varsa buyursun! 11 yaşında çocuğun sosyal medya kullanmasına mı yanayım, ilk defa RTÜK’ün bir diziyi kamuoyuna şikayet etmesine mi yanayım, ufaklığın Türkçesi’nin maşallahlığına mı yanayım” açıklamasını yaptı.

“BURASI DEĞERLENDİRME MAKAMIDIR”

RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu ise Murat Yıldırım’a Twitter üzerinden şu yanıtı verdi:

“Radyo ve Televizyon Üst Kurulu hiçbir yapımı kamuoyuna şikâyet etmez, çünkü burası şikayet etme değil şikayetleri değerlendirme makamıdır. Halkımızdan bir bildirim geliyorsa bu incelemeye alınır ve değerlendirme neticesinde müeyyide verilip verilmeyeceği karara bağlanır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.