DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Muntesio Anısı: Parka ve Ailenin Enkazdaki İyiliği

Muntesio Anısı: Parka ve Ailenin Enkazdaki İyiliği – Zorluklar arasında umut, dayanışma ve sevginin gücüyle hayata yeniden tutunan bir hikâye.

29.01.2026
A+
A-

Beliz Aydın, 6 Şubat depreminde Antakya Cebrail Mahallesi’nde yaşanan korkulu anların içinde annesi Betül Günyaşar ve ağabeyi Abdurrahman Aydın’ın enkazdan çıkışına tanık oldu. Bahsi geçen olayın 13’üncü saatinde, ağabeyi ağır yaralı olarak kurtarıldı ve iki bacağı ampute edilerek hayata tutundu. Anne Betül Günyaşar ise hastanede yaşamını yitirdi.

Muntesio Anısı: Parka ve Ailenin Enkazdaki İyiliği

“O MONT BANA BİR HATIRA DEĞİL, BİR EMANET” ifadesiyle anlatılan anı, rütbeli bir görevlinin soğukta titreyen Beliz’e parkasını vermesiyle başladı. Beliz, o günden bu yana montu büyük bir hassasiyetle saklıyor. Her baktığında o günü hatırlatan bu emanet, onu sıcak tutarken aynı zamanda duygusal bir yüktür ve ona o anların hatırasını hatırlatır: “O montu bana veren asker, tekrar görüp emanetini teslim almak istiyorum.”

HASTANEDE SAATLERCE BEKLEDİ diye anlatılan süreçte, Beliz’in yakın arkadaşı Çilem Artan, genç kızın olgun ve sorumluluk sahibi yapısını vurguluyor. 6 Şubat sabahı bir komutanın, Beliz üşümesin diye parkayı verdiğini ve “sonra senden geri alacağım” dediğini belirtiyor. Acı içinde olan Beliz, annesini kaybetmenin acısını da yaşarken montunu teslim etmek için hastanede uzun saatler bekledi. O asker geri gelmedi; ancak Beliz o emaneti bugün hâlâ koruyor.

Muntesio Anısı: Parka ve Ailenin Enkazdaki İyiliği

ACIYA RAĞMEN HAYATA TUTUNDU Depremin ardından eğitimine ara vermeden devam eden Beliz Aydın’ın Gaziantep’te üniversite öğrenimini sürdürdüğü aktarılıyor. Artan, “Annesi onun okumasını çok istiyordu. Beliz güçlü, iradeli ve hedefleri olan bir genç. O mont, onun için hem acının hem de insanlığın simgesi” diye konuşuyor.

Kaynak: Ensonhaber
Muntesio Anısı: Parka ve Ailenin Enkazdaki İyiliği

Muntesio Anısı: Parka ve Ailenin Enkazdaki İyiliği

Muntesio Anısı: Parka ve Ailenin Enkazdaki İyiliği

Muntesio Anısı: Parka ve Ailenin Enkazdaki İyiliği

Muntesio Anısı: Parka ve Ailenin Enkazdaki İyiliği

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.