DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Muhammet Nuri Ensari erişim engeli aldırdı

18.08.2023
A+
A-

MUHAMMED YAKUT’UN FİNANSÖRÜ

Patronlar Dünyası editörü Semih Demirhan, 12 Haziran 2023’te Ensari Deri’nin sahibi Muhammet Nuri Ensari’nin, seçimler öncesi Youtube’da çektiği videolarla gündeme gelen Muhammed Yakut’un finansörü olduğu iddiası ile savcılık tarafından “şüpheli” sıfatıyla ifade verdiğini yazdı.

İDDİALARI YALANLADI

Bu haberin ardından KAP’a açıklama yapan, patronlar dünyasını arayan Muhammet Nuri Ensari, “yurt dışına çıkış” yasağının bulunmadığını belirterek, Muhammed Yakut olayı ile bir ilgisinin bulunmadığını, kendisini de hayatında hiç görmediğini, Can Tanrıyar ile de 2 yıldır hiç bir araya gelmediğini söyledi.

ŞANTAJ BORSASI

Oysaki aynı soruşturma kapsamında ifade veren bir kişi, “Can Tanrıyar, Murat Varol ve Muhammet Nuri Ensari’nin Muhammed Yakut’u kullanarak şantaj borsası kurduklarını” söyledi. Bu sözler savcılık tutanaklarına geçti.

İNTİKAM, ŞANTAJ, KUMPAS

Kolluk görevlileri ve savcılık bu iddiaları delillendirmek için irtibatları araştırmaya başladı.

Muhammed Yakut’un incelenen videolarında hedefe koyduğu isimlerin, belli bir amaçla seçildiği tespit edildi. İntikam, şantaj ve kumpas amaçlı olduğu belirlendi.

İlişki ağı ve amacına yönelik tespitler yapıldı.

HABERLERE ERİŞİM YASAĞI

Bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını, hakkında soruşturma bulunmadığını öne süren Muhammet Nuri Ensari, Bakırköy 4.Sulh Ceza Hakimliğine çıkan haberler hakkında erişime engelleme yasağı verilmesini talep etti.

“HAKKIMDA SORUŞTURMA YOK”

Bakırköy 4.Sulh Ceza Hakimi Abdullah Güzel de, Muhammet Nuri Ensari hakkında soruşturma bulunmadığını gerekçe göstererek, haberler hakkında erişimi engelleme yasağı getirdi.

SORUŞTURMALARDA GİZLİLİK KARARI VAR

Patronlar Dünyası avukatı Faruk Emre Akı, Muhammet Nuri Ensari’nin haberlerin kaldırılması için aldırdığı erişime engelleme kararına üst mahkemeye başvurarak itiraz etti.

Avukat Faruk Emre Akı itiraz dilekçesinde, Muhammet Nuri Ensari ile ilgili soruşturmaların var olduğunu ve bu soruşturmaların gizlilik kararından dolayı UYAP’ta görünmediğini belirtti.

Avukat Faruk Emre Akı, yapılan haberlerin muhtevası incelendiğinde basın ve ifade özgürlüğü sınırları içinde kalan haberler olduğunun altını çizerek, “Haberlerin başvurucunun haberlere konu soruşturma dosyasında yargılandığına ilişkin oldukları ve bunun da gerçeği yansıttığı dikkate alındığında da verilmiş olan kararın basın ve ifade özgürlüğü ile bağdaşmadığı da açıktır” ifadesini kullandı.

 

Kaynak: https://www.patronlardunyasi.com/haber/muhammet-nuri-ensari-hakkinda-cikan-haberlerle-ilgili-bakirkoy-4-sulh-ceza-hakimliginden-erisimi-engelleme-karari-aldi/287112

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.