Muhammed Hanefi Aktaş Evren İlçe Müftüsü Görevine Başladı
Muhammed Hanefi Aktaş, Evren İlçe Müftüsü olarak göreve başladı; görev süreci, hizmet vizyonu ve topluma katkılarıyla dini atmosferi güçlendiriyor.
Muhammed Hanefi Aktaş, uzun yıllar Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev almış bir geleneksel eğitim ve vaizlik geçmişine sahip bir din görevlisidir. Pınarhisar Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda vaiz olarak çalışırken aynı zamanda Evren ilçesinde Müftülük görevi için atanmış, 2026 yılının başında Evren İlçe Müftüsü olarak göreve başlamıştır.
Kamu görevindeki kariyeri, eğitim hayatıyla paralel bir ilerleyiş göstermektedir. 1996 yılında İstanbul Fatih’te doğan Aktaş, ilkokul ve ortaöğrenimini burada tamamladı. 2012 yılında Bahçelievler Müftülüğü Esentepe Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamladı ve 2014 yılında Zeytinburnu’ndaki Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nden mezun oldu. 2019’da İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olan Aktaş, şu anda Kırklareli Üniversitesi’nde Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı Arap Dili ve Belagatı Bilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.
Diyanet İşleri Başkanlığı’ndaki kariyeri 2016 yılında Erzincan-Kemah’ta İmam-Hatip olarak başladı. 2019-2022 yıllarında Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde ihtisasını tamamladı. 2022-2026 yılları arasında Kırklareli-Pınarhisar İlçe Vaizi olarak görev alırken, aynı zamanda Pınarhisar Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda da cezaevi vaizi olarak hizmet verdi. 25 Şubat 2026 itibarıyla Evren İlçe Müftüsü olarak göreve başlayan Aktaş, evli ve Arapça bilgisine orta seviyede hâkimdir.