DOLAR 32,2626
EURO 35,0791
ALTIN 2.465,69
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C

Mubariz Mansimov’dan darbe öncesi şok ifadeler!

14.06.2020
A+
A-

Sabahleyin Gazetesi’nden Istek Yaman’ın haberine kadar geçtiğimiz mart ayında gözaltına alınıp tutuklanan Azerbaycanlı iş insanı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu ile ilgili yürütülen FETÖ soruşturması tamamlandı. Mansimov’un “silahlı terör örgütü üyesi almak” suçundan 7.5 yıldan 15 yıla değin hapis cezası istendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu kadar hazırlanan 26 sayfalık iddianame İstanbul Ağır Cinayet Mahkemesi’ne gönderildi. Hazırlanan iddianameye, tanık ifadelerine kadar Mansimov’un özellikle 15 Temmuz darbe girişimi öncesi söylediği iddia edilen sözler damga vurdu.

FETÖ GELECEK

M.E isimli şahit İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadede, “Mansimov, 15 Temmuz darbe girişiminden bir iki hafta önce ofisteyken ‘Bunların hepsi gelip geçici Hoca Efendi gelecek’ diyerek elini kalbine götürerek birkaç kere vurdu. M.E. ifadesinde, “Yani kalpten istercesine temennide bulunurcasına konuştu. Bu sözleri şirket ofisinde bir avukatla konuşurken söyledi. Kısa bir süre sonradan darbe girişimi olduğunu anlayınca Mansimov’un bir şeylere vakıf olabileceğini düşünerek şirketten ayrıldım” dedi.

İfadesine başvurulan bir diğer tanık A.Ç ise 2014 sonu 2015 yılı başında Palmali şirketinin az kalsın tüm üst düzey yöneticilerinin Rusya’nın Rostov şehrindeki Palmali şirketinin ziyaretinde yaşananları savcılıkla paylaştı. A.Ç, “Akşam yemeği için bir restorana gidildi. Yemek esnasında Mansimov, o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında, ‘Erdoğan fazla geçmeden gidecek’ diyerek FETÖ elebaşını kastederek, ‘Öğretmen Efendi gelecek’ biçiminde beyanda bulunmuştu” diye konuştu.

GÜLEN’İN PİJAMASINI ALDI

A.Ç ifadesinde firari durumda bulunan örgüt yöneticisi İhsan Kalkavan’ın Mansimov’la birlikte FETÖ elebaşını ziyaret ettiklerinin, Mansimov’a örgütsel bir retorik olarak, Gülen’in pijaması ve takkesinin armağan edildiğini aktardı. A.Ç ifadesinde, bu hediyelerin sonra Mansimov’un şirketinin girişindeki Denizcilik Müzesi’nde sergilediğini bildiğini aktardı. Savcılık bu ifadeler doğrultusunda Mansimov’un örgütsel aidiyeti sağlamlaştırmak maksadıyla örgüt elebaşı göre kendisine bir kısım nesne verilen aidiyeti yüksek örgüt elemanlarından bir tanesi olduğu değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.