DOLAR 32,3794
EURO 35,0246
ALTIN 2.326,52
BIST 9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Muazzez İlmiye Çığ: “Atatürk’ün yolundan ayrılmayın”

22.06.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden Ali Ekber Şen’in haberine kadar Türkiye’nin ilk, dünyanın da en manâlı Sümerologlarından biri olan ve “Son Sümer Kraliçesi” olarak adlandırılan Muazzez İlmiye Çığ, 107. yaşını Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği sürpriz doğum günü ile karşıladı.

Mersin’de kızı Esin Çığ ile birlikte yaşayan ve 20 Haziran 1914’te Bursa’da doğan tarihçi, bilim insanı Çığ için evinin bahçesinde doğum günü kutlaması düzenlendi. Kutlamaya Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Bengi İspir Özdülger de katıldı.

Kutlamada, Şehir Halkı Orkestrası ekipleri müzik dinletisi gerçekleştirirken, Çığ da tüm enerjisi ve neşesi ile eşlik etti. Kendisi için gerçekleştirilen doğum günü kutlamasından dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e ve büyükşehir ekiplerine teşekkür eden Muazzez İlmiye Çığ, gençlere bazı öğütlerde bulundu.

KARANLIĞA KAPILMAYIN

Çığ şunları söyledi:

“Gençlerimiz Atatürk’ün yolunu hiçbir süre bırakmasınlar. Memleketimiz için, şahsınız için en güzel yol, bu yol. Okumak, okuduğunuzu dağıtmak önemli. Karanlığa kapılmayın. Her Zaman açık fikirli insanlarla birlikte olun. Gençler için fazla umutluyum.

çok iyi gençler yetişiyor fakat yerleri, yurtları değil. Yurtdışına gidiyorlar. Memleket canlanınca hepsi pat diye ‘Ülkeme yardım edeyim’ diye gelecek. Biz okurken tek amacımız bir lahza önce mezun olup ülkemize yardım etmekti. Çünkü pek geri kalmış bir ülkeydik fakat. Bu dek geri kalmış bir ülkenin 80 yılda bu ülkü gelmesi son derece büyük bir şey.

Biz Avrupa’nın 400 yılda yaptığı Rönesans’ı 80 yılda yaptık. 80 yıl önce kadınlarımızın, hiçbir şeyden haberi yoktu. 80 yıl içinde bugün kadınlarımız sanatta, ticarette, bilimde her alanda kendilerini gösterdiler. Memleketimizin istikbali için umutluyum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.