DOLAR 32,5066
EURO 34,8118
ALTIN 2.485,81
BIST 9.549,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Mu Varyantı İçin Son Nokta Koyuldu!

13.09.2021
A+
A-

Koronavirüs’ün yeni varyantı olan Mu varyantı hakkında bilim dünyası son noktayı koydu.

Mu varyantı aşılardan veya önceki bir enfeksiyondan korunmaya veya direnme potansiyeline sahip olsa da Mu varyantının henüz çok fazla yayılmadığı belirtildi. Tüm bu verilerde Mu varyantının Delta varyantı kadar endişe verici olmadığını gösteriyor. 

AŞIYA KARŞI DİRENÇ GÖSTERİYOR OLABİLİR

Fakat bilim insanları en çok Mu varyantının aşıya karşı direnç göstermesinden endişe duyuyor. Bu durum bilim dünyasında kâbus senaryosu olarak nitelendiriliyor. Geçtiğimiz ay, Belçika’daki bir huzurevinde tam aşılı yedi yaşlı Kovid-19’dan hayatını kaybetti. Hepsine şimdi Mu varyantı olarak bilinen bir koronavirüs varyantı bulaşmıştı. Bu salgın, Mu’nun Delta da dâhil olmak üzere diğer varyantlardan daha büyük bir tehdit oluşturup oluşturmadığı sorusu ise tüm bu haberlerden sonra gündeme geldi. Bu yıl Mu enfeksiyonun kayıtlara geçtiği 48 ülkeden sadece 10’unda geçen ay Mu vakası tespit edildi. Virüsün ne kadar yayıldığı göz önüne alındığında, birçok bilim insanı, Mu gibi varyantların ortaya çıkmaya devam etmesini bekliyor.

VİRÜS SÜREKLİ FARKLI VARYANTLAR İLE ORTAYA ÇIKIYOR

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yaşanılan yeni virüs varyantlarının isimleri hakkında açıklamada bulundu. Eta varyantı Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) varyant listesine 2021 yılının mart ayında girmişti. Dünya Sağlık Örgütü’nün açıklamalarına öre endişe verici varyant olarak tespit edilen varyantların ismi sırasıyla Alfa, Beta, Gamma ve Delta olarak belirlendi. Yine DSÖ’nün açıklamalarına göre izlenmesi gereken varyantların ismi ise olarak Epsilon, Zeta, Eta, Teta, Iota, Kappa ve Lambda varyantları. Bilindiği üzere bu varyantlardan en çok Delta varyantı ülkemizde de hızla yayıldı.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.