DOLAR 32,5243
EURO 34,8093
ALTIN 2.492,09
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

Morales: Geçici hükümet güvence verirse Bolivya’ya dönmek istiyorum

21.11.2019
A+
A-

Ülkede yapılan seçimlere hile karıştırıldığı iddiasıyla başlayan sokak gösterilerinin ardından ordu tarafından görevinden zorla istifa ettirilen Bolivya eski Devlet Başkanı Evo Morales, Rus medya kuruluşu Sputnik’e açıklamalarda bulundu. Geçici hükümetin güvence vermesi durumunda Bolivya’ya dönmek istediğini söyleyen Morales, “ABD’nin Bolivya’ya dönüşüme karşı olduğu söylendi. Bana gelince, en kısa sürede geri dönmek istiyorum. Fiili hükümetin bize garanti vermesini bekliyoruz. Bana bir şey olursa, geçici hükümet bundan sorumlu olacak “dedi.

‘ULUSLARARASI NORMLAR HER TÜRLÜ YASANIN ÜZERİNDEDİR’

Geçtiğimiz hafta geçici hükümet Başkanı Jeanine Anez tarafından çıkarılan; ordu mensuplarının ve polislerin protesto olaylarına müdahalelerinin soruşturulmasını engelleyen yasaya tepki gösteren Morales, “Uluslararası normlar her türlü yasanın ve kararnamenin üzerindedir. Silahlı kuvvetlerin sorumluluktan kaçamayacağını söylemek isterim. Bolivya’da insanlığa karşı suçlar işleniyor” dedi.

‘BARIŞ İÇİN HER ŞEYİ YAPMAYA HAZIRIM’

Morales, Bolivya’nın barışının her şeyin üzerinde olduğunu vurgulayarak, “ABD ve geçici Bolivya hükümeti benden korkuyorsa, gelecek seçimlerde gerekirse aday olmam. Barış için yapabileceğim bir şey varsa, her şeyi yapmaya hazırım” ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.