DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Moda ve lüks kavramlarını bir arada tutuyoruz

01.12.2018
A+
A-

* Brooks Brothers ABD’nin ilk hazırgiyim markası. Markanın hikâyesini sizden dinleyebilir miyiz?

– Kuruluş yılımız 1818.  Birçok ikonik ürünümüz var; ütü gerektirmeyen gömlek ve orijinal düğmeli polo yaka gibi ikonik ürünler… Henry Sandy Brooks’un kurduğu marka, ilk mağazasını New York’ta açmış. Önce oğullarından Daniel’in, ardından diğer oğullarının katılımıyla birlikte 1850’de Brooks Brothers markası doğmuş.

* Pazarda pek çok marka varken, devamlılık korumak kolay değil. 200 yıldır hizmet vermenin sırrı ne?

– Brooks Brothers bir Amerikan markası olsa da yıllardır İtalya’nın ünlü ailelerinden Del Vecchio tarafından yönetiliyor. Yıllardır süregelen bu moda geleneği tüketicilerimiz için de bir güven unsuru oluşturuyor. 1939’daki reklam kampanyasında “Brooks Brothers sadece bir iş değil, bir arkadaştır” deniyor. Anlatılmak istenen sadece bir moda markası olmadığı. Özel bir bakış açısı olduğuna işaret ediyor. Ayrıca moda ve lüks kavramlarını bir arada tutan bir markayız.
* En çok satan ürünü hangisi ?

– 1998 yılında ütü gerektirmeyen gömleği piyasaya sunduk.  Kısa sürede markanın en çok satan ürünleri arasına yer aldı bu gömlekler, hâlâ en popülerler arasında. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en çok satan ürün onlar.

class=’cf’>

* Brooks Brothers ne zamandır Türkiye’de?

– Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç’un da uzun yıllardır çok severek takip ettiği markalar arasındayız. 2013 yılında Rahmi Bey, bizzat kurduğu RMK Classic ile Brooks Brothers’ı Türkiye’ye getirdi.  Şu an beş  mağazamızla toplam 1800  metrekareye ulaştık. Edwards mağazalarımızda da yüksek oranda Brooks Brothers ürünlerini satıyoruz. Şu anda var olan beş Edwards mağazamıza ek olarak, birçok şehirde bayilerimizle yeni mağazalar açmayı hedefliyoruz.

Moda ve lüks kavramlarını bir arada tutuyoruz

Marka 200’üncü yaşgününü Floransa’da bir defileyle kutladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.