DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Minneapolis Fed Başkanı: İşletmeler için istihdam büyük bir sorun

20.10.2022
A+
A-

Minneapolis Fed Başkanı Kashkari, istihdam piyasasında talebin gücünü koruduğunu ve çekirdek enflasyonu yükselten unsurların daha da güçlenebileceğini belirtti.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, ABD istihdam piyasası ve faiz artırım politikası hakkında konuştu.

Kashkari, işletmelerin elemanların ücretlerini artırmada zorlandığını belirterek şunları söyledi:

“Ben kendi bölgemde istihdam piyasasında koşulların hafiflediğine işaret eden çok az gelişme gördüm. Hem küçük hem de büyük şirketlerden duyduğum bir numaralı sorun çalışacak eleman bulmakta, mevcut elemanlarını tutmak ve yeni elemanların ilgisini çekmek için ücretleri artırmakta ne kadar zorlandıkları.”

Kashkari, enflasyon konusunda ise genel olarak fiyat artışının zirveye ulaşmış olabileceğini ancak enflasyonu yükselten unsurların henüz tüm tesiriyle yansımadığını ifade etti.

Kashkari, gıda ve enerji maliyetlerinden arındırılmış enflasyon için de “Zirveye ulaştığına işaret eden bir unsur görmedim” dedi.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 1-2 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek politika toplantısında yeniden 75 baz puan büyüklüğünde faiz artırımına gideceği tahmin ediliyor.

Yetkililerin gelecek yıl için hedeflediği seviye ise yüzde 4,6 oldu.

Kashkari, daha önce Fed’in enflasyonu düşürmek için faizleri bu oranın üzerine de yükseltmesi gerekebileceğini söylemişti.

    Paylaş
Twitter Facebook Flipboard Linki Kopyala
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.