DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 25°C
Çar 22°C

Minik Meryem ‘hayat ilacı’ bekliyor

10.07.2019
A+
A-

Yeni Asır Gazetesi’nden Nermin Uçtu’nun haberine göre Meryem’in ailesi hastalığın ilerlemesini yüzde 87 oranında durdurduğu öğrenilen ilacın yurtdışından getirilmesi için çağrı yaptı.

1 DOZ 145 BİN TL

Yunusemre ilçesinde yaşayan İbrahim-Sevnaz Karaman’ın kızı Meryem, 6 ay önce epilepsi nöbetleri geçirmeye başladı.

Almanya’ya gönderilen kan örneklerinden, Meryem’in beyincik erimesine yakalandığı belirlendi. Fabrikada çalışan baba İbrahim Karaman, hastalığın bilinen bir tedavisi olmadığı söylerken, “Ancak bu hastalığın birkaç ülkede ilacı var. Bu enzimin, hastalığı yüzde 87’i oranında durdurduğunu öğrendik. Brineura isimli enzim SGK’nın geri ödeme listesinde yok. Bu yüzden ilaç yurtdışından getirilemiyor. İlacın iki haftada bir kullanılması gerekiyor. İlacın bir dozunun maliyeti 145 bin lira. NCL hastası çocuk sahibi aileler Sağlık Bakanlığı’ndan ve SGK’dan yardım bekliyor. Bu ilacın SGK’nın geri ödeme listesine alınması ve yurtdışından getirilmesi hayat kurtarıcı olacak” diye konuştu.

ZAMAN KAYBEDİYOR

Çok nadir görülen NCL hastalığının 2-4 yaş arasında teşhis edildiğini ve çocukların 8-10 yaşına kadar tüm vücut fonksiyonlarını kaybettiğini anlatan İbrahim Karaman, “Kızımın hastalığı erken teşhis edildi. Ancak zaman geçtikte görme, yürüme, konuşma duyularını kaybedip yatağa bağımlı hale gelebilir, hatta ölebilir. İlaç yatalak olan hastalarda kullanılamıyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.