DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Minik kalplerle hayatları değişti

14.11.2021
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca hazırlanan koruyucu aile tanıtım filmini geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından paylaştı.

Erdoğan, “Gönül Elçileri projemizle koruyucu aile sayısını 6 bine çıkardık. Sizi de koruyucu aile olmaya davet ediyorum” çağrısı yaptı.

Akşam Gazetesi’nden Bülent Şanlıkan, çocukları olmayan ancak bu özlemi koruyucu aile olarak gidermek isteyen ailelerle görüştü, onların bu mutluluğuna ortak oldu.

ONA İYİ BİR GELECEK SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ

“Eşimle tüp bebek için 6 yıl uğraştık, olmadı. Kurumda ‘oyun ablası’ olmak için işinden ayrıldı, pandemi başladı. 1 yıl sonra eşim koruyucu ailelikten bahsetti, başvurduk. İkimizin de hayali 2.5-3 yaşlarında bir kız çocuğuydu. Kuruma gittiğimizde ‘8-9 aylık bebek düşünmez misiniz’ diye sordular. Bir sonraki görüşmemizde fotoğrafını görünce ‘tamam’ dedik. Kızımız şimdi 18 aylık, evimize geldi, hayatımızı değiştirdi. Koruyucu aile olmayı bizim gibi çocuk özlemi çeken ailelere öneriyorum. Devlet tarafından koruyucu aile olduğumuz için bize 900 TL ödeme yapılıyor. Bunun 500 lirası ile kızımıza bireysel emeklilik, 250 TL’si ile de tamamlayıcı sigorta yaptırdım. İstiyorum ki 18 yaşına geldiğinde bizi tercih etmese de bir güvencesi olsun. Devlet tüm eğitimini sağlıyor. Biz de tüm imkânlarımızı onun için seferber ettik. O artık bizim evladımız.”

EVİMİZİN NEŞE KAYNAĞI

“15 Temmuz 2016’da FETÖ’nün hain darbe girişiminin olduğu gece evlendik. Bir yıl sonunda çocuk istedik olmadı, tüp bebek denedik tutmadı. Bebek tedavisi eşimde ciddi sağlık sorununa yol açtı. Onun iyileşmesinin ardından evlatlık almak istedik ancak yaşımız genç olduğu için verilmeyeceğini düşündük. Eşim koruyucu aileden bahsetti hemen araştırdık ve şartları yerine getirdikten sonra başvuruda bulunduk. 3-6 aylık bebek istedik, ‘nefes’ problemi olan 4 aylık bir bebeğin olduğunu söylediler. O an kızımıza içimiz ısındı ve koruyucu ailesi olduk. Şu an 20 aylık ve evimizin neşesi. Eşim ve ben hemşireyiz şimdi anaokuluna yazdırdık. Artık hayatımızı kızımıza göre şekillendiriyoruz. Koruyucu aile olarak çocuk özlemimizi giderdik.”

KORUYUCU AİLE NEDİR?

Koruyucu aile hizmeti, herhangi bir sebepten ötürü biyolojik ailesinin yanında kalması mümkün olmayan çocukların, uzun veya kısa süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde, devlet denetiminde, aileler tarafından kendi aile ortamlarında bakılması ve yetiştirilmesidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.