DOLAR 32,2703
EURO 34,6865
ALTIN 2.408,67
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Milli elektroşok silahı Wattozz tanıtıldı! İşte detaylar!

05.12.2018
A+
A-

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz Ağustos ayında prototip olarak karşımıza çıkan Milli enerji silahı Wattozz, bugün gerçekleştirilen etkinlik ile birlikte resmi olarak duyuruldu.

Albayraklar Savunma A.Ş tarafından geliştirilen, milli enerji silahı Wattozz barındırmış olduğu özelliklerle oldukça dikkat çekiyor.

Amerika yapımı Taser’ı tahtından edecek olan Wattozz için şimdiden 70 bin adet siparişin geldiği belirtiliyor. Dünya genelinde birçok polis teşkilatı tarafından kullanılması beklenen Wattozz, 4 yıllık çalışmaların ardından sonunda piyasaya çıkıyor.

Söz konusu elektroşok silahı hakkında bir takım açıklamalarda bulunan Albayraklar Savunma A.Ş’nin yöneticilerinden Serkan Ayçiçek, Taser’ın tekelinde olan piyasaya damgasını vuracak olan bir silah geliştirdiklerini  belirterek açıklamasında ;

“Amerikan firmasından 10 kat daha iyi bir silah yaptık ve bu tekeli Türkiye kırdı. Amerikan firmasının silahında bulunan kablo teknolojisini Türk mühendislerimizle ortadan kaldırdık. Şu anda bu firmanın distribütörleri bizden distribütörlük almak üzere başvurdular ve 70 binin üzerinde sipariş aldık.” ifadelerine yer verdi.

Daha sonrasında ise açıklamasına devam eden Ayçiçek, ”Bu silahı bugün Dünya Mühendisler Günü’nde tanıtmak istedik. Tüm dünyada da aynı anda bu tanıtımı gerçekleştirmiş oluyoruz. Uluslararası patent sürecimiz tamamlanmak üzere. Tamamlandığında silahla ilgili tüm detayları da paylaşacağız. Dünyada 25 yıldır kırılamayan Amerikan Taser firmasının tekelini ilk defa kablosuz elektroşok silahını üreterek kırdık.” diye konuştu.

Mermileri 10 metreye kadar etkili!

Yeni tanıtılan elektroşok silahı hakkında paylaşılan teknik bilgilere göre, tamamen yerli üretim olan Wattozz‘un uzaktan kontrol edilebilen mermileri 10 metreye kadar kadar etkili olacağı düzenlenen etkinlik sırasında açıklandı.

Son olarak ise şarj edilebilir bir bataryaya sahip olan elektroşok silahının fiyatı ise, Amerikan üretimi Taser‘ın daha altında fiyattan Emniyet güçlerine satılacağı da belirtildi.

Milli elektroşok silahı dünya pazarına açılacak!

Taser’in sicilinde pek çok ağır yaralama ve ölüm olaylarının yaşanmasından dolayı yeni bir elektroşok silahı arayışında olan polis teşkilatlarına, yerli silahımız önerilecek. Bu sayede ülkemize büyük bir döviz girdisi sağlamak isteyen savunma şirketi, diğer savunma teknolojileri üzerinde de çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.