DOLAR 32,5816
EURO 34,9067
ALTIN 2.438,06
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Milan Moda Haftası Notları: Sonbahar/Kış 2021

23.03.2021
A+
A-

Missoni Sonbahar/Kış 2021ABONE OL

Missoni Sonbahar/Kış 2021

Missoni, Sonbahar/Kış 2021 kıyafetlerini İlkbahar 2021 kıyafetleriyle harmanlayarak en son kadın giyim koleksiyonunu bir videoyla sundu. Milano’da, aylardır kapalı olan Assago Forum’da çekilen videoda modeller, bowling oyunlarından arkadaşlarla sohbetlere kadar sosyal buluşmaları parlak örgüler, bol pantolon takımları, uzun fitilli elbiseler ve çeşitli renklerde gündelik kıyafetlerle yeniden canlandırdı.

Missoni’nin “normal bir sosyal hayata dönüşün bir kutlaması” olarak tanımladığı ışıltılı parti kıyafetleri de koleksiyonda yerini aldı. Kreatif Direktör Angela Missoni yaptığı açıklamada, “Gardırop konseptini vurgulamak için farklı mevsimlere ait parçaları karıştırıp eşleştirdim.” dedi.

Fendi Sonbahar/Kış 2021

Fendi Sonbahar/Kış 2021

Tasarımcı Kim Jones, Fendi ile ilk hazır giyim defilesi için nötr tonlu bir Sonbahar/Kış koleksiyonu hazırladı. Markayla 54 yıldır birlikte çalışan merhum Karl Lagerfeld’in izinden giden Jones, bir Fendi klasiği olan kürk mantoyla sunumun açılışını yaptı.

Paltolar, crop örgü üstler, yüksek belli pantolonlar ve ince çizgili ipek gömlek elbiseler takip etti. Açık pembe, beyaz, vizon, gri ve siyah renklerde kullanışlı ceketler, mermer görünümlü ipek veya drape elbiseler ve püsküllü eşarplar koleksiyonda öne çıkanlar arasındaydı. Jones gösteri notlarında, “Hem tanıdığım hem birlikte çalıştığım harika, güçlü kadınları dikkate alıyorum ve ihtiyaçlarını dinliyorum.” dedi. “Koleksiyonun şık ve zamandan bağımsız bir şekilde keşfedilen kullanışlı bir yönü var.” diye ekledi.

Prada Sonbahar/Kış 2021

Prada Sonbahar/Kış 2021

Sonbahar/Kış 2021 için Miuccia Prada ve Raf Simons, tecrit edilmiş yaşamlarımızla dışarı çıkma arzusu arasında askıya alınmış bir tecrit sonrası koleksiyon sundu. Koleksiyonda aklınızı başınızdan alacak yeni fikirler ve yepyeni tarzlar yan yana geldi. Bu dünyanın dışında, uzay çağı hissiyatıyla, geniş kapsamlı arşiv referanslarıyla günümüze ulaşan, iki tasarımcının zihin buluşmasının parlak bir gösterisiydi.

İyimserliğin göz kamaştırıcı payetlerle eşleştirildiği görünümlerin oldukça ilginç bir şekilde örgülerle eşleştirilmesi Miuccia’nın katkısı gibi görünüyor. Öte yandan havalı pastellerle eşleştirilen canlı parçalar kesinlikle Raf Simons imzasıydı. Bütün bu canlı ve parıltılı detaylar sadece partiler için değil günlük hayatta giyilebilecek türdendi. Parıltıya hasret kalanlar için iyi haber!

Koleksiyonda erkek koleksiyonuna da referanslar vardı. Raf Simons, gösteriden sonra bir video konferansında, “Erkek ve kadınları birbirine bağlama duygusu vardı: Kadınlarda eril ve erkeklerde dişil.” dedi. “Bazı klasik erkek silüetleri var ancak malzemeleri değiştirerek daha kadınsı hale geliyorlar.” diye ekledi.

Tüylü pofuduk dokular, koleksiyonun tekrar eden motifi haline gelirken önümüzdeki Sonbahar/Kış sezonu için de önemli bir trendin sinyalini verdi. Paltonun dışına çıkarılmış büyük ve renkli yakalar, beklenmedik renk ve doku kombinasyonları, layering tekniğinde kullanışmış ikinci deri badiler koleksiyondan dikkat çeken trendler arasındaydı.

Alberta Ferretti Sonbahar/Kış 2021

Alberta Ferretti Sonbahar/Kış 2021

“Ben kadınlar için tasarım yapan bir kadınım” diyen Alberta Ferretti, Sonbahar/Kış 2021 kadınların ihtiyaçları konusunda son derece gerçekçi bir koleksiyon sundu. Ancak gerçekçi olması sıradan olacağı anlamına gelmiyordu. Günlük giyime odaklanan Ferretti, klasik mecazları yeniden gözden geçirdi ve kendi deyimiyle “onları özel kılmak için ekstra detaylar” ekledi.

Karanlık bir palet üzerinde çalışan Ferretti, omuzları keskinleştirerek ince şehir paltolarının silüetlerini güçlendirdi, ardından arkasına sürpriz fırfırlar ekledi. Etekleri elle dikilmiş battaniye pelerinler zanaatkârlığı gözler önüne seriyordu. Yumuşak dokulu yüksel bel pantolonlar farklı şekillerde kombinlenerek yeni sezon için çeşitlilik vadetti.

Koleksiyonun finalinde, bir dizi çarpıcı siyah elbise ve parıltılı payetlere batırılmış göz alıcı altın rengi bir elbise ihtişamı haykırdı. “Güzel hissetmek insana güç verir,” diyen Ferretti, “Kadınlar olarak savaşmak için toplayabileceğimiz tüm güce ihtiyacımız var, çünkü kazanacak çok sayıda savaşımız var.” diye devam etti.

Dolce & Gabbana Sonbahar/Kış 2021

Dolce & Gabbana Sonbahar/Kış 2021

Geçtiğimiz ay Dolce & Gabbana, TikTok çocuklarının çılgın ve renkli gardıroplarına ve siber altkültürüne adanmış bir erkek şovuyla radikal bir yön değişikliğine giriş yaptı. Sonbahar/Kış 2021 kadın şovu için de aynı yoldan giderek teknoloji ile genç nesillerin 90’lara yönelik nostaljisini bir araya getirdi.

Domenico Dolce ve Stefano Gabbana, 90’ların siyah korseli elbiselerine referansla koleksiyonlarına dijital dünyanın tüm artırılmış silüetlerini, tuhaf renklerini ve teknolojik dokularını enjekte ederek sanal gerçekliği gerçek hayata bir adım daha yaklaştırdı.

Kaleydoskopik yüksek teknoloji ürünü malzemelerden yapılmış abartılı silüetler, sosyal medyadaki anatomik büyütme egzersizlerini taklit etti. Biyonik şekillerde ifade edilen bazı silüetler, 2007 ilkbahar koleksiyonunun zırhlı büstiyerlerini çağrıştırdı. 90’ların arşiv hatıralarıyla bezenmiş şov, günümüz internet çocuklarının hiç yaşamadıkları bir moda dönemi için ifade ettikleri nostaljiyi, 90’ların süpermodel tişörtleriyle kucakladı.

Gabbana, gençlerin kendilerine 90’ların seksiliğini yeniden canlandırmaları için yalvardığını ve bu sezon sonunda teslim olduklarını söyledi. Gabbana, “Ama başlangıç ​​noktası farklı. Bugün -seksi- aynı kelime ama başka bir değere sahip. 90’larda başkaları için seksi giyinirdiniz. Şimdi, genç nesiller kendileri için seksi giyiniyor. Bu yeni bir hedonizm.” dedi.

Valentino Sonbahar/Kış 2021

Valentino Sonbahar/Kış 2021

Valentino, kültürün moda evinin kimliğini nasıl oluşturduğuna bir saygı duruşu olarak Sonbahar/Kış 2021 koleksiyonunu sergilemek için Milan’daki Piccolo Teatro’yu yeniden açtı. Valentino Kreatif Direktörü Pierpaolo Piccioli, bir şov için bile olsa tiyatroyu yeniden açmanın cesur ve “punk” bir jest olduğunu, aynı zamanda toplanma ve paylaşmaya bir davet olduğunu söyledi.

Bu punk ruhu, siyah, beyaz, flüoresan akriliklerden oluşan sınırlı bir renk paleti; çek, hayvan baskıları ve puantiyeli optik dokunuşlar; zımbalı topuklular ve yüksek tabanlı botlarla da yansıtıldı. Piccioli’nin imzası yerleri süpüren elbiselerin yanı sıra, süper kısa elbiselerle yeni proporsiyonlar da dikkat çekti. Süper mini eteklerin yeni sezona damgasını vuracağını söyleyebiliriz.

Piccioli, makasını sadece eteklerde değil bütün parçalarda savurganca kullandı. Elbiselerden boğazlı üstlere kadar panelli parçalar koleksiyonun en dikkat çekici trendlerinden biriydi. File trendinin ve transparan görünümlerin bütün yıla yayılacağının sinyalini de verdi.

Giorgio Armani Sonbahar/Kış 2021

Giorgio Armani Sonbahar/Kış 2021

Giorgio Armani de bu sezon koleksiyonunu gerçekçi bir bakış açısıyla hazırlayan tasarımcılardan birisiydi. Geçen yıl bu zamanlar şovunu iptal eden ilk tasarımcı olan Armani, bu yıl da temkini elden bırakmadı.

“Elbette, aklımda daha iyi zamanları düşünerek bu koleksiyonu tasarladım.” dese de sade, geniş yakalı terzilik ve paltolar, kadınsı parkalar, yumuşak ve geniş pantolonlar ile gündelik silüetler koleksiyonun merkezindeydi. Pek çok giysiyi süsleyen sarmal fırfırlar ve ışıltılı detaylar bahsettiği “daha iyi zamanlar”a bir referanstı.

Gündelik ve rahat kıyafetlerle de zarif olunabileceğini hatırlatan yaşayan moda efsanesi Armani, bu bağlamda zarafetin modasının hiçbir zaman geçmeyeceğini de vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.