DOLAR 32,3601
EURO 34,6576
ALTIN 2.393,01
BIST 10.199,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Migrenin Tetiklenmesine Neden Oluyor

20.08.2020
A+
A-

Migren ağrılarıyla başa çıkmak için vücudun ihtiyacı olan sıvının tüketilmesi gerektiğini belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Emre Çevik, migren ataklarının şiddetinin alınacak birtakım önlemlerle hafifletilebileceğini söyledi.

‘SUSUZ KALMAK DİREKT BEYİN FONKSİYONLARINI ETKİLER’

Yeterli ve düzenli uyku, bol su içmek, televizyon ve bilgisayar başında çok fazla zaman geçirmemek gibi tedbirlerin migren ağrılarını kontrol altında tutulabileceğini belirten Çevik, şu önerilerde bulundu:

‘Özellikle vücudun susuz kalması birçok kişinin farkına varmadığı bir durumdur. Hatta öyle ki neredeyse hiç su içmeden 2-3 gün geçirebilirler. Bu durum sağlık açısından birçok olumsuzluğa neden olabilir. Her derde şifa olan suyun migreni de önleyici etkiye sahip olduğunu unutmamamız gerekir. Susuz kalmak direkt beyin fonksiyonlarını etkiler. Bu nedenle baş ağrınız ağrı kesicilere gerek kalmadan sadece su içmekle bile tedavi edilebilir.’

‘GÜNDE 2-3 LİTRE SU TÜKETMEYE ÖZEN GÖSTERİN’

Gün içerisinde yeteri kadar sıvı tüketildiğinden emin olunması gerektiğini belirten Çevik, ‘Yanınızda su bulundurmayı ihmal etmeyin. Vücudumuzun susuz kalması, başımızda dayanılmaz ağrılara neden olabilir. Bu ağrı hayat kalitesini etkilemekle birlikte, fiziksel olarak da yorgunluğa sebep olur. Aynı zamanda psikolojik sorunlara da yol açar. Özellikle salgın sebebiyle dünya çapında stresli bir yaşam sürdüğümüz bu günlerde baş ağrılarınızı kontrol altına almak için günde 2-3 litre su tüketmeye özen gösterin. Su hayattır ve migren kontrolünde en pratik destekçilerimizden biridir’ diye konuştu.

İLİşKİLİ HABERLER Migren Hakkında Bilinmesi Gereken Herşey

Migren Hakkında Bilinmesi Gereken Herşey

Migren ve Gerilim Tipi Baş Ağrısı Arasındaki Farklar Nelerdir?

Migren ve Gerilim Tipi Baş Ağrısı Arasındaki Farklar Nelerdir?

Migrene İyi Gelen Doğal Taş

Migrene İyi Gelen Doğal Taş

Migren Ağrısına Ne İyi Gelir?

Migren Ağrısına Ne İyi Gelir?

İLİşKİLİ GALERİLER Migrene Derman Olan Yiyecekler

Migrene Derman Olan Yiyecekler

Migreni Anında Geçiren Besinler

Migreni Anında Geçiren Besinler

Migreni Tetikleyen Yiyecekler

Migreni Tetikleyen Yiyecekler

Bu Besinler Migrenle Savaşıyor!

Bu Besinler Migrenle Savaşıyor!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.