DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 20°C

Mide Yanmasını İçin Kullanılan İlaçlar Tip 2 Diyabet Riskini Artırabilir

02.10.2020
A+
A-

Araştırmacılar, mide yanması için düzenli olarak kullanılan ilaçların kişilerde tip 2 diyabet riskinin yüzde 24 arttığını keşfettiler.

Daily Mail’in haberine göre, Çin’in Şıncın kentinde Sun Yat-sen Üniversite Hastanesinde görevli olan uzmanlar yürüttükleri araştırmada, proton pompası inhibitörlerini düzenli kullanmakla tip 2 diyabete yakalanma arasında ilişki bulunduğu keşfedildi.

Sonuçları bir dergide yayımlanan araştırma çerçevesinde 205 bin kişinin katıldığı 3 ulusal çalışmanın bulgularına dair değerlendirmede bulunuldu.

Çalışmalar başlamadan önce 2 yıldan uzun sürede proton pompası inhibitörü kullanma sıklıkları sorulan katılımcılardan haftada 2 kez bu ilaçları aldıkları yanıtını verenlerde tip 2 diyabet görülme olasılığının her 1000 kişide 7,44 olduğu, kullanmayanlarda ise her 1000 kişide 4,32 çıktığı bildirildi.

Çalışmaların yürütüldüğü dönem içerisinde 10 binden fazla katılımcı tip 2 diyabete yakalanırken, yüksek kolestrol ve tansiyon gibi faktörler hesaba katıldığı zaman düzenli proton pompası inhibitörü kullananların tip 2 diyabete yakalanma olasılığının yüzde 24 daha fazla olduğu görüldü.

Uzmanlar, bu ilaçları daha uzun süre düzenli olarak kullanılmasının diyabet riskini daha da arttırdığı uyarısında bulundu.

İLİşKİLİ HABERLER Mide Yanması

Mide Yanması

Diyabet Hastalığı Cinsel Hayatı Etkiliyor

Diyabet Hastalığı Cinsel Hayatı Etkiliyor

Diyabet Göz Sağlığının Bozulmasına Neden Oluyor

Diyabet Göz Sağlığının Bozulmasına Neden Oluyor

Mide Yanmasına İyi Geliyordu! Fiyatı 700 Lirayı Buldu

Mide Yanmasına İyi Geliyordu! Fiyatı 700 Lirayı Buldu

İLİşKİLİ GALERİLER Diyabetlilerin Dikkat Etmesi Gereken Kurallar

Diyabetlilerin Dikkat Etmesi Gereken Kurallar

Diyabet Belirtileri Nelerdir?

Diyabet Belirtileri Nelerdir?

Diyabeti Önleyen Kekreyemiş Meyvesi Nedir?

Diyabeti Önleyen Kekreyemiş Meyvesi Nedir?

Bu Besinler Diyabetle Savaşıyor!

Bu Besinler Diyabetle Savaşıyor!

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.