DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Mide Şişkinliğine Ne İyi Gelir? Mide Şişkinliği Neden Olur, Nasıl Geçer?

20.03.2020
A+
A-

Nedeni ne olursa olsun mide şişkinliği insanı ciddi anlamda rahatsız eder. Mide şişkinliğine ne iyi gelir?

MİDE ŞİŞKİNLİĞİNE NE İYİ GELİR? NASIL GEÇER?

Farklı sebeplere bağlı olarak hem olduğunuzdan daha geniş bir bel çevresine hem de hareket kısıtlamasına sebep olan mide şişkinliğinden kurtulmak için kolay uygulanabilir yöntemler vardır.

Laktoz içeren süt ürünleri yerine laktozsuz olanları içebilir, lif içeriği fazla, hormonsuz, taze meyve ve sebzeler tüketebilir ve özellikle su tüketimini çoğaltabilirsiniz.

Şişkinliği artırması kaçınılmaz olan kızartmalar, karbonatlı ve gazlı içecekler ile işlenmiş ve dondurulmuş gıdalardan da uzak durmak iyi bir başlangıç olabilir.

Tatlıları ve meyveleri hemen yemeklerin ardından yemekten, içecekleri aşırı soğuk ve sıcak olarak tüketmekten kaçınabildiğiniz bir beslenme rutini yaratmak gerekir.

Bağırsak hareketlerini hızlandıran hormonların salgılanmasına yardımcı olan sporları yapmak da mide şişkinliği ve kabızlık problemlerini büyük ölçüde giderir.

MİDE ŞİŞKİNLİĞİ NEDEN OLUR?

İnce bağırsaktaki gazın yoğun basınç yapması sonucu oluşan ve karın bölgesinin yoğun ağrılarla birlikte şişmesi şeklinde ortaya çıkan mide şişkinliğinde bazen ağrılar o kadar şiddetli olabiliyor ki kalp kriziyle bile karıştırılabiliyor. Peki mide şişkinliğine neler neden olur?

Obezite Tek seferde midenin sindirebileceğinden daha fazla yemek yeme, çok hızlı yemek yeme Laktoz intoleransı gibi gıda intoleransları ve alerjileri Yemek yerken hava yutma Gazlı içecekler ve gaz yapan yiyecekler Bağırsak parazitleri İrritabl bağırsak sendromu Kısmi bağırsak tıkanıklığı Doğum kontrol hapı kullanımı Aşırı alkol tüketimi Aşırı tuzlu ve işlenmiş gıda tüketimi Düşük proteinli beslenme Stres

Bunların haricinde mide şişkinliği daha ciddi rahatsızlıkların belirtisi olabilir. Tam olarak teşhis konulabilmesi için mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

İLİşKİLİ HABERLER Hamilelikte Mide Yanması Neden Olur?

Hamilelikte Mide Yanması Neden Olur?

Mide Yanmasına Neden Olan Besinler

Mide Yanmasına Neden Olan Besinler

Mide Yanmasına İyi Gelen Muz ve Armut Karışımı

Mide Yanmasına İyi Gelen Muz ve Armut Karışımı

Mide Üşütmesine Ne İyi Gelir?

Mide Üşütmesine Ne İyi Gelir?

İLİşKİLİ GALERİLER Mide Şişkinliğinin Sebepleri

Mide Şişkinliğinin Sebepleri

Mide Bulantısına İyi Gelen 4 Bitki Çayı

Mide Bulantısına İyi Gelen 4 Bitki Çayı

Mideniz Yanıyorsa Diş Dolgunuza Baktırın

Mideniz Yanıyorsa Diş Dolgunuza Baktırın

Rapçi Fuat Ergin Mide Ameliyatıyla 63 Kilo Verdi

Rapçi Fuat Ergin Mide Ameliyatıyla 63 Kilo Verdi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.