DOLAR 32,3785
EURO 34,6949
ALTIN 2.398,51
BIST 10.169,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Microsoft’tan çift ekranlı gizemli cihaz!

31.07.2018
A+
A-

Microsoft, çok ekranlı menteşeli video görüşme cihazı olarak nitelendirdiği donanım ile bir çift ekranlı katlanabilir mobil cihaz ortaya koyuyor. İki ekranın menteşeler aracılığıyla birbirine bağlantılı olduğunu belirtelim.

Geçtiğimiz hafta ABD Patent ve Marka Ofisi başvurusu yapılan ürünün farklı kullanım modları bulunuyor. Bunlar arasında ekranlardan birisinin sanal klavyeye dönüştüğü bir dizüstü bilgisayar modu da bulunuyor. İki ekran bir yüzeye düz olarak konulduğunda ise kullanmakta olduğunuz internet tarayıcı vb. yazılım her iki ekranı dolduracak şekilde genişliyor. Bu sırada çözünürlüğünde artırılacağının altı çiziliyor. Ayrıca, hibrit bilgisayarlarda olduğu gibi video izlemek için de bir mod mevcut.

Katlandığında taşınabilirlik adına kompakt boyutlara kavuşan ürünün sağlam bir yapıda olacağı belirtiliyor. Özellikle de menteşenin kolayca gevşemeyerek çeşitli modlarda kullanıcıyı uğraştırmayacağı vurgulanıyor.

Katlanabilir Surface için kötü haber!

Merakla beklenen Microsoft Surface’ın katlanabilir versiyonu hakkında üzücü bir erteleme haberi geldi. Peki katlanabilir Surface projesi için ne kadar beklememiz gerekecek?

Her zaman olduğu gibi bir patent başvurusunun mutlaka nihai bir ürünle sonuçlanmayabileceğini hatırlatalım. Yine de böyle bir çift ekranlı Surface cihaz görmenin oldukça memnun edici olacağını söylemek gerek. Belki de şirket böyle bir cihazla mobil pazardaki çeşitli başarısız girişimlerini de unutturmayı başarabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.