DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Microsoft yıllar daha sonra haksız olduğunu itiraf etti Microsoft açık kaynak kodlu yazılımlar ile ilgili açıklama yaptı. Bu açıklama ile yıllar daha sonra hatalı…

19.05.2020
A+
A-

Microsoft’un başkan koltuğunda oturan Brad Smith, katıldığı bir etkinlikte dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şirketin geçmişte açık kaynak kodlu yazılımlar hakkındaki düşüncelerinde yanıldığını, fakat iyi yönden bakıldığında bu tutumun değişken olduğuna uyarı çekti.

Hatırlatmak gerekirse Microsoft açık kaynak yazılım ile Linux konusunda sıkça gündeme geliyordu. Bilhassa de 2001 yılında eski Microsoft CEO’su Steve Ballmer kadar Linux’a karşısında ifade edilmiş oldukça suçlayıcı ifadeler bulunuyordu. Bu süreçte 25 yıldan fazladır Microsoft’un avukatlığını yapan Brad Smith, laf konusu bu Windows ve Linux mücadelesinde de manâlı bir isimdi. Nitekim acilen Brad Smith’in bu açıklamaları, Microsoft tarafındaki fikir değişikliğini en net açıklayan gelişmelerden bir tanesi oldu.

Apple hiç beklenmedik bir cezayla aleyhinde karşıya

Apple kullanıcı verileri ile ilgili yasalar gereği yeni açmaya başladığı ve önlem aldığı Apple Store’lardan nedeniyle cinayet alabilir!

şimdi Microsoft’un açık kaynak yazılım konusunda en büyük destekçi isim olduğunu da andırmak gerekiyor. Bu takviye konusunda Facebook, Docker, Google ve Apache gibi isimleri geride bıraktı. Microsoft’un PowerShell ve Visual Studio Code gibi yazılımlarını açık kaynak olarak açması, yeniden laf konuu bu mücadelenin epeyce ayrı bir noktaya geldiğini gösteriyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.