DOLAR 32,2156
EURO 35,0291
ALTIN 2.506,11
BIST 10.873,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 22°C

Microsoft önemli bir itham ile karşı karşıya! Birçok Firefox kullanıcısı, Microsoft Edge tarayıcısı için negatif konuşuyor. Edge, iddialara göre tarayıcılardan…

24.06.2020
A+
A-

Bir Takım Firefox kullanıcıları, Windows 10 için hazırlanan Edge tarayıcısı namına yayımlanan yeni güncellemeden hoşnut değil. Çoğu birey, bu tarayıcının Mozilla’nın izni olmadan Firefox’tan veri aldığını keşfetti.

Bu olayı araştıran kullanıcılar, Edge’in montaj işlemine müdahale edilmesine rağmen veri kopyalama işleminin durdurulamadığını ortaya çıkardı. “Krankie” isimli bir Reddit kullanıcısı, Microsoft’un kullanıcıları Edge tarayıcısını kullanmak için zorladığını söyledi.

Aynı forum üyesi, Microsoft’un kullanıcılara Edge tarayıcısını kapatmak için herhangi bir fırsat tanımadığını açıklama etti. “Krankie”, Edge’in kapatılsa bile bu yazılımın kendisini ödev çubuğuna sabitlediğini belirtti. Microsoft Edge tarayıcısı namına diğer neler söyleniyor?

Yaptığı tespitler ile takdir toplayan “Krankie”, bu tarayıcının bilgisayarda bulunan ve varsayılan olarak ayarlanan başka bir tarayıcıyı ortadan kaldırdığını aktardı. Bu bağlamda Microsoft, bu üyenin söylediğine tarafından, kullanıcıları Edge’i kullanma ve onu varsayılan tarayıcı hâline getirme konusunda zorluyor.

Alınan bilgiler doğrultusunda eğer bir kullanıcı bir bağlantıyı tarayıcı ile açmak isterse ekranda bir menü beliriyor ve bu menü o kişiden bir tarayıcıyı varsayılan tarayıcı olarak tanımlamasını istiyor. Sadece “Ödev Yöneticisi” ile kapatılabilen Edge, kapatılsa bile masaüstünde beliriyor.

İddia sahibi, Edge’in bu olaylar sırasında diğer tarayıcılardan izinsiz bir şekilde veri topladığını düşünüyor. Buna ilave olarak bir kullanıcı da bu konu hakkında şunu söyledi: “Edge’i açtığımda Firefox’ta kullandığım verileri gördüm.”

Microsoft Edge tarayıcısı hakkında neler düşünüyorsunuz? görünürde Microsoft’un bu işlemleri kullanıcıların ve tarayıcıların iznini almadan gerçekleştirmesi birçok kişinin huzurunu kaçırdı. Bu şart sizde de yaşandı mı?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.