DOLAR 32,4488
EURO 34,7445
ALTIN 2.436,93
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Microsoft Edge üzerinde köklü değişiklik!

07.12.2018
A+
A-

Microsoft, Windows kullanıcılarının büyük bir bölümünü, hala Chrome, Firefox gibi tarayıcılara kaptırmakta. Tarayıcı değiştirilmek istendiğinde “Bizim tarayıcımıza da bir göz atın” tazı yaklaşımlarda bulunan Microsoft, tarayıcı konusuda bir türlü istediği başarıya ulaşamıyor.

Bugün ortaya çıkan haberleri doğrulayan Microsoft, Edge tarayıcısını Chromium tabanlı yapacağını duyurdu. Kimsenin bir beklemediği bir hamle olan, en büyük rakibi Google Chrome’un motoruna geçiş yapacak olan Edge, kullanıcılara çok daha sorunsuz bir deneyim yaşatacak.

Hala bazı sitelerin Edge ile uyumluluk problemleri olduğu, bazı sitelerin ise özellikle Chromium tabanlı tarayıcılar için oluşturulduğu göz önüne alındığında, bu sebeplerden ötürü Edge kullanmayan kullanıcıların bir kısmı, Edge’ye bir fırsat daha verebilirler.

Mastercard ve Microsoft’tan büyük iş birliği!

Mastercardve Microsoft, online işlemler için kullandığımız tüm dijital kimlik bilgileri için  stratejik bir iş birliğine imza attı.

Ayrıca, Chromium tabanına geçilmesi, tarayıcının çok daha sık bir şekilde güncelleneceğinin sinyallerini veriyor. Sadece bilgisayar üzerinde değil, mobil sürümünde de aynı değişikliğe gidilecek olan tarayıcı, bakalım bizlere nasıl bir deneyim sunacak.

Net bir güncelleme tarihi bulunmasa da, önümüzdeki senenin ilk aylarında beta programının başlatılması bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.