DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Microsoft, Dijital Asistanı Cortana’nın Mobil Sürümlerinin Fişini Çekti

06.04.2021
A+
A-

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, 2014 yılında büyük umutlarla geliştirdiği Cortana isimli dijital asistanını kullanıcıların hizmetine sunmuştu. Şirketin tüm hizmetlerinde kullanılabilir hale getirdiği bu asistan, geçtiğimiz yıllarda da iOS ve Android kullanıcılarının beğenisine sunulmuştu. Ancak Cortana, iOS ve Android ekosistemindeki yolunun sonuna geldi. Microsoft, dijital asistanının mobil cihazlar için hazırladığı sürümünün fişini çekti.

Microsoft, Cortana’nın Google Play Store ve App Store’daki listeleme sayfalarını kaldırmış durumda. Ayrıca kullanıcıların Cortana’da oluşturdukları hatırlatıcı ya da program gibi özellikler de artık mobil uygulamada çalışmıyor. Ancak bir Cortana kullanıcısıysanız, bu durum nedeniyle endişelenmenize gerek yok. Zira Cortana’nın masaüstü sürümüne Windows bilgisayarlardan ulaşmaya devam edebileceksiniz. 

Cortana’nın geleceği tehlikede mi?

Microsoft Cortana

Microsoft, Cortana’yı çok detaylı bir şekilde tasarlamıştı. Şirkete göre bu dijital asistan, PC’ler ile mobil cihazları birbirine bağlayacaktı. Ayrıca Microsoft, Cortana ile çalışan buzdolaplarından ekmek kızartma makinelerine kadar detaylı ürünler planlamıştı. Ancak bu asistan, yıllar içerisinde istenildiği kadar popüler olmadı. Günlük kullanıcılar, Google Asistan ve Apple’ın Siri’si gibi hizmetlerde zaten aradığını bulmuş, Cortana’ya ihtiyaç duymamıştı.

Microsoft, Cortana’yı istediği noktaya ulaştıramamış olsa da bu dijital asistan, tümüyle yolun sonuna gelmiş değil. Şirket bir süredir, Cortana’nın kurumsal müşterilerin hayatlarını kolaylaştıracak şekilde yeniden dizayn etmeye çalışıyor. Ancak bu çalışmaların sonunun nereye varacağı, şu an için büyük bir sır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.