DOLAR 32,2000
EURO 34,9868
ALTIN 2.514,94
BIST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
23°C
Parçalı Bulutlu
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Microsoft Cortana ile ilgili üzücü haber Geçtiğimiz aylarda işlevselliği kısıtlanan Microsoft Cortana, artık iOS ve Android desteğine sahip olmayacak…

01.08.2020
A+
A-

Geçtiğimiz aylarda şirketin akıllı asistanı Cortana ile ilgili aldığı kararları sizlere açıklamıştık. Daha yüzeysel bir uygulama olarak hayatına devam eden akıllı asistan yeni bir karar ile mobil işletim sistemlerinde yer almayacak.

Google Asistan ve Siri ile olan rekabette geride kalan akıllı asistan, Microsoft’un beklediği ilgiyi görmedi. Her ne kadar Windows son kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen işletim sistemi olsa da mobil asistanlar kadar kullanışlı değil.

Öte yandan işletim sistemleri ile birlikte gelen akıllı asistanların gerekli tüm izinlere sahip olması ve söylenen komutları eksiksiz olarak yerine getirmesi Microsoft ürününün daha az tercih edilmesine sebep oldu.

Harman Kardon ve 1. nesil Surface kulaklık desteğini de keseceğini açıklayan şirket, akıllı asistanı Microsoft 365 yazılım paketine dahil etmeyi planlıyor. Akıllı ev kontrolü gibi işlevselliklerden vazgeçen firma, ürününü daha az rekabete maruz kalacak şekilde değiştirecek.

Microsoft, Harman Kardon Invoke sahiplerine özür için 50 dolar, 1. nesil Surface kulaklık sahiplerine ise 25 dolar hediye çeki verecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.