DOLAR 32,2691
EURO 34,8152
ALTIN 2.433,70
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Microsoft artan taleplere Xbox Live hamlesi yapıyor

30.03.2020
A+
A-

Microsoft, hizmetlerine yönelik artan talebi tahmin etmek için performans ve kullanım eğilimlerini izleyeceğini ve hangi hizmetlerin öncelikli olacağına karar vermek için kriterler belirleyeceğini açıkladı.

Microsoft, bulut hizmetlerini, resmi olarak Corona virüs salgınının neden olduğu büyük talep artışını yönetmek için ayarlıyor. Şirketin bulut bilişim hizmeti olan Microsoft Azure, dünyanın dört bir yanındaki insanlar uzaktan çalışmaya ve evde daha keyifli vakit geçirmek için oyun oynamaya geçtikçe son birkaç hafta içinde yoğun trafik yaşadı.

Kullanıcılarını mağdur etmek istemediğini açıklayan şirket, yeni yapacağı değişiklikler ile birlikte bulut hizmetlerinde yaşanan yüzde 775’lik artışa yönelik adımlar atacak.

Bunun yanında şirket,“Teams kullanımında çok önemli bir artış gördük ve şu anda günlük 44 milyondan fazla kullanıcımız var. Bu kullanıcılar, tek bir hafta içinde günde 900 milyondan fazla toplantı ve görüşme yaptı.” diyerek platformunun yoğun talep gördüğünü aktardı.

Microsoft, Windows Sanal Masaüstü kullanımının üç kattan fazla artığı bilgisini de paylaştı. Artan taleplere yönelik istekleri yöneteceğini aktaran dev şirket, Xbox Live dahil olmak üzere bazı hizmetlerinde küçük değişiklikler yapıyor.

Platformda yapılacak değişilik ile birlikte geçici olarak oyuncuların arka plan yükleme yetenekleri geçici olarak kapatıldı. Yani Microsoft bu hamlesiyle, Xbox Live‘e yeni özel oyun oynama özelliğini devre dışı bırakmış oluyor. İlerleyen günlerde ek düzenlemeler yapılacak mı bilmiyoruz ancak artan talebe karşılık şirket önemli adımlar atıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.