DOLAR 34,0002
EURO 37,7638
ALTIN 2.729,54
BIST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Pts 28°C
Sal 30°C
Çar 29°C
Per 30°C

MHRS Nedir, MHRS Nasıl Randevu Alınır?

18.09.2021
A+
A-

Hastane randevusu almak için hem online olarak hem de telefonla arayarak iki farklı işlem gerçekleştirilebiliyor. Peki, MHRS nedir? Hastane randevusu nasıl alınır?

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) dilediğiniz hastane ve doktordan, istediğiniz saati ve tarihi seçerek randevu alma imkanı sağlıyor. Hastanelerden randevu almak için iki yöntem bulunuyor. Haberimiz içerisinde MRS nedir? ile hastane randevusu nasıl alınır? sorularının yanıtlarını bulabilirsiniz…

MHRS NEDİR?

T.C. Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık kurumlarından randevu alma amacı ile poliklinik hizmeti almayı temin eden bir uygulamadır. Türkiye’de uygulanmakta olan MHRS, ‘Sağlıkta Dönüşüm Projesi’ kapsamı içerisinde AB’nin kabul etmiş olduğu 20 temel kamu hizmetlerinden biridir.

Kamu hastanelerinde ve bağlı sağlık kurumlarında dağınık halde uygulanan randevu sistemlerini merkezileştirmiştir. Kamu hastanelerinin randevu sistemlerini tek bir merkezden yöneten ilk ve tek sistem olma iddiasını barındırmaktadır. Randevu sistemi üzerinden toplanan istatistik verileri alınacak olan yeni sağlık politikalarının gelişmesine dair bilgi ve öneri sunmaktadır.

Merkezi Hekim Rаndevu Sistemi (MHRS); vаtаndаşlаrın Sаğlık Bаkаnlığı’nа bаğlı olan 2. ve 3. bаsаmаk hаstаneler ile аğız ve diş sаğlığı merkezleri için аlo182 hаttı üzerinden Merkezi Hekim Rаndevu Sistemi(MHRS)’ni аrаyаrаk cаnlı operаtörlerden veyа web üzerinden kendilerine istedikleri hаstаne ve hekimden rаndevu аlаbilecekleri bir uygulаmаdır.

Sağlık Bakanlığı tarafından ‘Sağlıkta Dönüşüm’ kapsamında 2010 senesinde Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) hayata geçirildi.

E-DEVLET İLE MHRS’YE GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

e-Devlet sistemine eklenen yeni özelliklerden biri de MHRS girişidir. Bu şekilde e-Devlet sistemi içerisinde üyeliği bulunan vatandaşlar MHRS üyesi olmadan da hastane randevusu alabilmektedir. e-Devlet şifresi PTT şubelerinden 2 TL ödeyerek alınabileceği gibi, internet bankacılığı kullanarak da yapılmaktadır.

e-Devlet şifresi olan vatandaşlar direkt olarak MHRS sistemine girmek için hastane randevu sisteminin web sitesine giriş yapmaktadır. Bunun sonrasında ‘e-Devlet ile giriş’ seçeneği işaretlenmesi gerekmektedir. Ardından vatandaşlar direkt olarak e-Devlet kapısı sistemi girişine sistem tarafından yönlendirilmektedir. Bu aşamada ise vatandaşların T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifrelerini girmeleri ve bu işlemin ardından ‘Giriş’ butonunu işaretlemeleri gerekmektedir. Bu işlemlerin ardından da vatandaşlar MHRS sistemine giriş yapabilirler.

ALO 182 İLE HASTANE RANDEVUSU NASIL ALINIR?

İnternet kullanmayan vatandaşlar için geliştirilmiş olan ALO 182 hastane randevu hattı yardımı ile dakikalar içinde istenen hastaneye randevu alma işlemi yapılabilir. Bunun için de vatandaşların telefonlarından 182 numarasını tuşlamaları gerekmektedir. Ardından telefona cevap veren yetkili kişi hastanın T.C. Kimlik Numarası, randevu almak istediği hastane ile birlikte randevu almak istediği tarih bilgilerini istemektedir. Hasta tarafından verilen bilgiler yardımı ile hangi saatin boş olduğu ifade edilmektedir. Arzu eden hastalar isterse doktor seçiminde de bulunabilmektedir. Tüm işlemlerin sonucunda randevu onaylanır ve sistemde kayıtlı olan cep telefonunuza randevu ile ilgili detaylar gönderilir.

HASTANE RANDEVU NASIL İPTAL EDİLİR?

ALO 182 aranarak hastane randevusu iptal etme;

Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından Sağlık Bakanlığı’na bağlı olan ‘ALO182’ çağrı merkezi aranır. Bu arama ise randevu zamanından en az 80 dakika önce olmalıdır.

ALO 182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıya yanıt veren asistana randevu talebinde olan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası paylaşılır. Asistan vatandaş bilgilerini sistem üzerinden doğrular.

Vatandaş iptalini istemiş olduğu randevusunun, tarih ve zaman bilgisini asistan ile paylaşır. Asistan tarafından ilgili randevu iptal edilir.

Web üzerinden hastane randevusu iptal etme;

Hekim Randevu Merkezi Online Randevu ekranına T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yapılmalıdır.

Randevu Geçmişi bölümüne tıklayarak alınmış olunan tüm randevu bilgilerine ulaşılır ve ‘Randevu iptal’ işlemi bu kısımdan uygulanır.

Randevu iptali için Randevu iptal kısmı işaretlenerek randevu iptal edilir.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.