DOLAR 32,2820
EURO 34,5734
ALTIN 2.413,10
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

MHP’li delege AKP’li başkanı topa tuttu!

21.05.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden İsmail Akduman’ın haberine kadar Ordu MHP Milletvekili Cemal Enginyurt, kentte yayın yapan lokal bir televizyonda katıldığı programda 31 Mart seçimlerinde MHP’nin Cumhur İttifakının gereğini yerine getirerek ve Ordu’da AKP adayı Hilmi Güler’i desteklediğini dile getirdi.

“AKP’NİN SEÇİMİ KAZANMASINDA BELİRLEYİCİ OLDUK”

“Sayın Hilmi Güler, 5 yerde miting yaptıysa biz 18 yerde miting yaptık” diyen Cemal Enginyurt şunları kaydetti:

* Cumhur İttifakına oy istedik. Hilmi Güler beyefendinin Ordu için bir şans olduğunu söyledik. en düşük 10 ilçede AK Parti’nin seçimi kazanmasında birinci derecede belirleyici olduk.

* Fakat bu arkadaşlar seçimi kendilerini kazandıklarını düşündüler. Sayın Hilmi Güler MHP’yi daima unuttu. Cumhur İttifakını hep unuttu.

“ERDOĞAN OLMASA BUNLAR KÖYE MUHTAR OLAMAZDI”

Enginyurt, Başkan Hilmi Güler’in, kendisine ve AKP’ye hakaret eden CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel’e değerinde verip projeleri tartıştığını ileri sürerek şöyle konuştu:

* Mustafa Adıgüzel, Altınordu Belediye Başkanını Mecliste niyet alıyor, şehrin Valisine hakaret ediyor, Hilmi Güler 5 yerden 250 bin lira ücret aldı diye haykırıyor, baştan Hilmi Güler’e hakaret ediyor. Lakin bu Hilmi Güler Mustafa Adıgüzel’i el üzerinde tutuyor.

* Mustafa Adıgüzel her gün hakaret ediyor AK Parti’ye, Cumhurbaşkanına hakaret ediyor. AK Partililer şunu bilsinler, belediye başkanı, vekiller şunu bilsinler.

* Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı bunlar köyüne muhtar olamazdı. Sayın Cumhurbaşkanı tamamen o koltukta oturuyorlar.

* Kim Sayın Cumhurbaşkanına hakaret ediyor, o hakarete cevap vermiyorlarsa, o hakaret edenleri makamlarda karşılıyorlarsa benim gözümde de il başkanımın gözünde de zerre kadar adamlıkları yoktur. Bu dek net.

RAHATLIK DÖNEMİ BİTTİ

Diğer şehirlerden adamlar getirip belediyede makamları CHP’lilere teslim edildiğini öne süren Enginyurt şu ifadeleri kullandı:

* Adamlarda orada oturup Ordu’nun adamını, iş adamlarını tehdit ediyorlar. Bunun Cumhur ittifakı ile ilgisi yok. Kimse bunu ittifaka eleştiri olarak görmesin.

* Ben inanıyorum fakat AK Parti il başkanı dahil bu söylediklerimin altına imza atar. Fakat il başkanı olduğu için söyleyemez.

* Cumhur ittifakı belediyeye yardım verirken var, oy verirken var. Lakin bir tane MHP’li meclis üyesi komisyona alınmadı. Bizim meclis üyemizin bir ayıbı, bir kusuru mu var? Neyini gördün?

* Lakin Hilmi Güler ve arkadaşları şunu bilsinler, bu saatten sonradan MHP, Ordu Büyükşehir belediyesinde ve Ordu’nun 18 ilçesinde yapılan yanlışları gündeme taşıyacaktır.

* Bundan Böyle kolaylık dönemi bitti. Bir sene sesimizi çıkarmadık. Bir yıl bekledik. Nisan ayında Ordu’da projeler uçacaktı. Ordu ayağa kalkacaktı.Bırak uçmayı yerimizden kalkamıyoruz.

Enginyurt, Başkan Güler’in MHP’lilerin telefonlarına bakmadığını ve randevu vermediği söyledi.

BU SAATTEN SONRADAN GÜLER İLE GÖRÜŞMÜYORUZ

Ordu Belediyesini karalayanların işe alındığını ama seçim döneminde AKP için çalışan, sancak asan gençlerin işe alınmadığını açıklayan Enginyurt, konuşmasına şöyle devam etti:

* Benim il başkanımı, ilçe başkanlarımı ve belediye başkanlarımı kimsenin madara etmeye hakkı değil. Sizden iş istemeyiz, ihale istemeyiz.

* Ordu hoş olsun diyoruz. 3-5 çocuğa ekmek verin diyoruz. Bu çocuklar AK Partinin çocukları. Belediye Meclis Üyesinin çocuğu, adamın 10 kat binası var işe giriyor. Zenginin çocuğu hiç problemi değil işe giriyor. AK Parti için sancak asan, minibüste yatan kalkanlar sürünmeye devam ediyor.

* Bunu söyleyince Cumhur İttifakı’na hasar mı veriyor olacağız? Bu saatten daha sonra Hilmi Güler’le görüşmüyoruz. Bütün görüşmeyi kestik seçimlere dek. 2023’e değin Hilmi Güler ile hiçbir şekilde görüşmeyeceğiz.

* Hilmi Güler kendini düzeltmediği müddetçe, bu milletin hakkını vermediği müddetçe, Cumhur İttifakına sahip çıkmadığı sürece, Hilmi Güler Cumhur İttifakının ilçe belediyelerine sahip çıkmadığı sürece, yanında çalışanlara uyarı etmediği sürece, bu şehrin insanını ayrıştırdığı sürece Hilmi Güler’le de görüşmeyi kesiyoruz bu saat itibariyle

ÇAYBAŞI’NIN ÇÖP SORUNUNU NEDEN ÇÖZMÜYORSUN?

CHP’li Gülyalı ilçesine Başkan Hilmi Güler’in çok pozitif ilgi gösterirken, diğer ilçe belediyelerini yeterli ilginin gösterilmediğini iddia eden Cemal Enginyurt şunları söyledi:

* Gülyalı’yı ayağa kaldıracağım diyorsun. Akkuşa kaç kere gittin? Mesudiye’ye ne dek gittin? Korgan’a, Kumru’ya ne yaptın? Çaybaşı’na ne yaptın?

* Çaybaşı’nda, çöp meselesini çözemedin. Hala gece yarıları çaktırmadan çöp döküyorsun. Dökmeyeceğim diye laf verdin. İlküvez’e el altından çöp döküyorsun. İlküvez’in halkını da jandarmaya içeri aldırıyorsun.

* Hakkını savunmasına izin vermiyorsun. Çözsene kardeşim çöp meselesini. Söz verdiniz ya burası çöplük değil diye. Burası geri mutasyon tesisi, burası temizleme yapacak, burası enerji üretecek dediniz ya.

SEÇİM VE BONO ZAMANI ÇABUK GELİR

Bazı ilçelerin köylerinde suların akmadığını ama belediyenin sayaç bağlayarak para aldığını sözlerine ekleyen Cemal Enginyurt şunları söyledi:

* Sizinle ve adamlarınızla hiç bir şekilde görüşmüyoruz. Sizinle mülâkat talebimiz değil. Sizinle yol almıyoruz. sizinle yoldaşlık yapmıyoruz.

* Güzel bir sözü var Demirel’in. Seçim ve senet zamanı ivedi gelir diye. O senin yanına hayal kuranlar var.

* Büyükşehir Belediye Başkanı olacağım diye, filan yere Belediye Başkanı olacağım diye düş kuranlar var. Hayallerinizi kursağınızda bırakmazsak namerdiz. Siz bizi tanımıyorsunuz. Tanıdığınız günde meslek işten geçmiş olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.