DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

MHP Lideri Bahçeli: Kudüs ve Gazze Üzerine Net Uyarılar ve Uluslararası Stratejiler

MHP lideri Bahçeli, Kudüs ve Gazze konularında net uyarılar ve uluslararası stratejilerle barış mesajı veriyor.

18.09.2025
A+
A-

Devlet Bahçeli, dünyadaki zorlu dönemlere vurgu yaparak adalet ve hakikatin savunusunun bir namus meselesi olduğunu belirtti. Gazze’deki sivillere yönelik saldırıların ve İsrail’in tutumunun insanlığa zarar verdiğini ifade eden konuşmasında, bu süreçteki baskıların yalnızca Filistin’i değil, tüm bölge ve dünya barışını da tehdit ettiğini vurguladı.

GAZZE ATEŞ ALTINDA başlığıyla İsrail’in bölgedeki operasyonlarını eleştiren Bahçeli, Gazze şeridinin uzun süredir devam eden çatışmalarla karşı karşıya olduğunu, küçüklere ve masumlara yönelik tehditlerin artış gösterdiğini söyledi. İsrail’in agresif davranışlarını ve bu davranışların ülke güvenliği ile mücavir coğrafyaları nasıl etkilediğini değerlendirirken, tüm ihtimaller üzerinde çalışılması gerektiğini kaydetti.

İSRAİL KÜRESEL YALNIZLIĞA HAPSEDİLMELİDİR başlığıyla, Filistin halkının yanında yer alan uluslararası topluma çağrıda bulunan Bahçeli, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun önünde duracak olan konuşmanın önemine işaret etti. Kudüs konusunu uluslararası arenada sıcak tutmanın gerekliliğini ifade eden lider, Kudüs’ün tarihi ve dini değerlerinden hareketle bu meselenin siyasi zeminde savunulması gerektiğini belirtti.

KUDÜS HEPİMİZİN NAMUSUDUR ifadesiyle Kudüs’ün kutsal bir değer olduğunun altını çizen Bahçeli, bu noktada tarihsel bağların ve mirasın korunduğu bir tutum sürdürülmesi gerektiğini vurguladı. Kudüs’ün İslam dünyasının ortak mirası ve manevi bağları açısından özel bir konuma sahip olduğuna dikkat çekti.

TRÇ İTTİFAKI İNŞA VE İHYA EDİLMELİDİR çağrısıyla, bölgesel istikrar için Türkiye, Rusya ve Çin ekseninde kuvvetli bir ittifak kurma gerekliliğini ifade eden Bahçeli, zaferlerin kolay elde edilmediğini söyleyerek kararlı bir duruşun sürdürüleceğini belirtti. Türkiye’nin milli birlik ve kardeşlik bilinciyle hareket ederek terör tehdidine karşı kararlı adımlar atacacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.