DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

MHK’dan hakem ve gözlemciler için dijital atama kararı

20.08.2023
A+
A-

Denizli’de gerçekleşen Bölgesel Yaz Semineri toplantısında konuşan Merkez Hakem Komitesi Başkanı Ahmet İbanoğlu, liglerde hakem ve gözlemcileri dijital atayacaklarını açıkladı.

MHK Bölgesel Yaz Semineri Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Seminere; Merkez Hakem Komitesi Başkanı Ahmet İbanoğlu, 4. Bölge sorumlusu Ünsal Çimen, Bölgesel Kurul üyeleri Serkan Gencerler ve Tufan Akçay, il hakem kurulu başkanları, gözlemciler, Denizli Aydın Muğla ve Uşak illerindeki klasman hakemleri katıldı. Sezon öncesi hakemleri bilgilendirmek, değişen kural kaide ve yorumlar hakkında açıklamalarda bulunuldu. Seminere katılan hakemlere ve gözlemcilere seslenen Merkez Hakem Komitesi Başkanı Ahmet İbanoğlu, kendilerini her alanda geliştirmelerini tavsiye ederek, “Yaptığımız işlerin temelinde adalet duygusunun olduğunu göreceksiniz. Adil olacağız. Bunları hafta hafta göreceksiniz. Her birinizin değeri bizim için başlangıçta sıfırlandı. Aynı çizgideyiz. Bundan sonraki aşamada daha çok çalışan daha çok kendisini geliştiren kendisini ön planda bulabilir. Maçlarınıza çıkarken çok ciddi şekilde hazırlıklı gelin. Artık atletik testlerde koşamama hastaydım, karnım ağrıdı başım ağrıdı bahanesi yok arkadaşlar” dedi.

“Yukarıyı hedefliyorsan kendini geliştireceksin”

Başkan İbanoğlu, “Bunları geçelim. Antrenman haftada iki gün mü? Yetmediyse üç yap, yetmez dört yap, yetmezse günde çift idman yap. Yukarıyı hedefliyorsan bunu yapacaksın. Söylemeye gerek yok yabancı dil artık çok önemli oldu. A’ya geçme şartlarından bir tanesi yabancı dil. Bu işe emek vereceksen yapman gerekiyor bu zorunlu artık. Ha yapmazsan bizim için sakınca yok alt ligler de de hakemlere ihtiyaç var. Çıkarsınız orada keyfini sürersiniz. Maç yönetme duygusunu yaşarsınız. Kendinizi her yönden geliştirin” ifadelerini kullandı.

“Dijital Atamaya Geçeceğiz”

Fedarasyondan önemli destek aldıklarını belirten İbanoğlu, “Federasyonumuza gittiğimiz her konuda şuana kadar hiç hayır cevabı almadık. Dijital atamayı göreceksiniz. Süper Lig, 1. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Lig’de bunu uygulayacağız. Hakemleri de gözlemcileri de dijital atayacağız. Kriterlerimizi koyuyoruz oraya o kriterlere göre atmaları yapacağız. Bu konudaki çalışmalar son safhaya geldi” şeklinde konuştu.

MHK’dan hakem ve gözlemciler için dijital atama kararı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.