DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 23°C
Per 22°C

Meyan Kökünün Faydaları Herkesi Şaşırtıyor

14.04.2020
A+
A-

Piyan olarak da bilinen meyan kökü ırmak kenarlarında, sulak ve nemli yerlerde yabani olarak yetişen bir bitkidir. Anavatanı Türkiye olan meyan kökünün karaciğerdeki toksinleri atmaktan sedef hastalığına kadar birçok faydası bulunmaktadır. Sizin için meyan kökünün faydalarını bir araya getirdik. İşte detaylar…

SEDEF HASTALIĞINA BİREBİR

Meyan kökü cilt üzerinde meydana gelen deformasyonu onarmaya yardımcı olur. Ayrıca sedef hastalığının tedavisinde de kullanılan bir bitkidir. Yüzde bulunan sivilce ve akneleri tedavi eden meyan kökü cildin güzelleştirilmesinde oldukça faydalıdır.

MİDE ASİDİNİ DÜZENLİYOR

Uzmanlar, meyan kökünün ağız içerisinde oluşan yaraların iyileşmesine yardımcı olduğunu belirtmektedir. Mide asidinin düzenlenmesine yardımcı olan bu bitki, bağırsaktaki parazitlerinde temizlenmesine de yardımcı olur.

KARACİĞERDEKİ TOKSİNLERİ TEMZİLİYOR

Antioksidan ve tonik özelliği sayesinde karaciğerde biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Vücutta yağ birikmesini de engelleyen meyan kökü, kronik yorgunluğu ve strese karşıda yardımcı olur.

İLAÇ SANAYİSİNDE DE KULLANILIYOR

Meyan kökü yöreden yöreye farklı şekillerde kullanılan bir bitkidir. Kimisi ilaç sanayisinde kullanırken kimisi de şerbet olarak tüketmektedir. Yüzyıllar önce tıbbi tedavinin ham maddesi olarak kullanılan meyan bitkisi, akarsu kenarlarında yetişmektedir. Yaz aylarında toplanılan bu bitkiden yıl boyunca faydalanılmaktadır. Meyan bitkisinin tadı yetiştiği toprağa göre değişiklik göstermektedir. Kimisi tatlı iken kimisi acı olan meyan kökü, glikoz, sakaroz, nişasta, tanen, asparagin, yağ, zamk, reçine, çok tatlı olan glycyrhizik asidi ve glychrizin gibi bileşenler içermektedir.

MEYAN KÖKÜ ÇAYI TARİFİ

4 bardak kaynamış suyun içerisine 4 tatlı kaşığı meyan kökü atıp karıştırın. Ardından 10 dakika daha kaynattıktan sonra demlenmeye bırakınız. Kullanacağınız alana göre ılık ya da soğuk olarak tüketebilirsiniz. Gün içerisinde bir bardak tüketilmesi önerilmektedir.

İLİşKİLİ HABERLER Aç Karnına İçildiğinde Faydalarına Çok Şaşıracaksınız

Aç Karnına İçildiğinde Faydalarına Çok Şaşıracaksınız

Doğum Kontrol Haplarının Faydaları

Doğum Kontrol Haplarının Faydaları

Isırganın Cilde Faydaları Nelerdir? Isırgan Otu ve Cilt Bakımı

Isırganın Cilde Faydaları Nelerdir? Isırgan Otu ve Cilt Bakımı

Yumurta Çiçeğinin Faydaları Nelerdir?

Yumurta Çiçeğinin Faydaları Nelerdir?

İLİşKİLİ GALERİLER Her Derde Deva Besin: Kuru İncirin Faydaları Nelerdir?

Her Derde Deva Besin: Kuru İncirin Faydaları Nelerdir?

Adaçayının Faydaları Nelerdir?

Adaçayının Faydaları Nelerdir?

Hurmanın Faydaları Nelerdir?

Hurmanın Faydaları Nelerdir?

Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.