DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Meta’dan WhatsApp Güvenlik Açığı Açıklaması

Meta, WhatsApp’taki güvenlik açığını açıkladı. Detaylar ve alınacak önlemler hakkında bilgi için yazımızı okuyun.

12.04.2025
A+
A-

Meta’dan Önemli Güvenlik Açıklaması

Meta, yaptığı son açıklamada, yeni keşfedilen güvenlik açığının yalnızca Windows masaüstü sürümünü etkilediğini duyurdu. “Spoofing” yani “sahte yönlendirme” olarak bilinen bu güvenlik sorunu, kötü niyetli bir şekilde oluşturulmuş dosya veya görselin WhatsApp üzerinden gönderilmesiyle tetiklenebiliyor. Kullanıcı, dosyayı açtığında, görseli görüntülemek yerine zararlı kodun çalışmasına sebep olabilecek bu açık, cihazın tamamen ele geçirilmesine yol açabilmektedir.

WhatsApp’tan Acil Güncelleme Çağrısı

Meta, bu güvenlik açığı nedeniyle herhangi bir kullanıcının mağdur olup olmadığına dair henüz bir bilgi paylaşmadı. Ancak, güvenlik uzmanları, kullanıcıların uygulamalarını acil bir şekilde güncellemeleri ve özellikle grup sohbetlerinde paylaşılan görsellere karşı ekstra dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor. Siber güvenlik danışmanı Adam Pilton, “Çoğu insan WhatsApp gruplarında fotoğraf alışverişi yapıyor. Eğer bir siber korsan bu zararlı görseli tanınmış bir kişi aracılığıyla gruba yayarsa, diğer kullanıcılar farkında olmadan zararlı yazılımı tetikleyebilir.” şeklinde uyarıda bulundu.

Zararsız Gibi Görünen Tehlikeli Dosyalar Artıyor

Söz konusu güvenlik açığı, Meta’ya bir hata ödül programı aracılığıyla bildirildi. Son zamanlarda, zararsız gibi görünen dosyaların aslında zararlı yazılımlara dönüştürülmesi eğiliminin hızla arttığı gözlemleniyor. Siber güvenlik şirketi SonicWall tarafından yayımlanan rapora göre, 2024 yılında günde ortalama 637 yeni ve daha önce görülmemiş zararlı yazılım türü tespit edildi. Toplamda ise 210 binden fazla yeni tehdit kayıtlara geçti.

SonicWall Başkan Yardımcısı Spencer Starkey, “Siber suçlular, her geçen gün daha gelişmiş yöntemlerle güvenlik sistemlerini aşmanın yollarını arıyor. Bu durum, şirketlerin çok daha hızlı hareket edip yeni tehditlere karşı önlem almasını zorunlu kılıyor.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.