DOLAR 32,2456
EURO 34,6607
ALTIN 2.395,89
BIST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 20°C

Meşhur ressam Banksy’den Black Lives Matter eseri Banksy’den Black Lives Matter eseri milyonlarca kişi göre beğenildi. Eser gündemde olan George…

09.06.2020
A+
A-

ABD protestoları aslında de milyonlarca kişiye ulaşmış durumda. Bu duruma gürültüsüz kalmayan teknoloji ve oyun şirketlerinin yanında sanatçılar da destek oluyor. Bunlar aralarında bulunan ve protest kimliği ile öne çıkan meşhur ressam Banksy Instagram hesabı üzerinden söz konusu olaylar hakkında bir paylaşım yaptı.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Banksy (@banksy)’in paylaştığı bir gönderi (6 Müsamaha, 2020, 3:30öö PDT)

Milyonlarca kişinin kısa vakit içinde beğendiği Banksy’nin Black Lives Matter eserinde George Floyd’un Minneapolis polis memurları tarafından insafsızca öldürülmesini konu alıyor.  Paylaşılan eserde Amerikan bayrağının masanın üzerindeki mum ile tutuştuğu görülüyor. Masanın üzerinde bulunan çerçeveli bir fotoğraf ve çiçekler de bulunuyor.

Paylaşımda bununla birlikte yazılmış bir şekilde de fikirlerini dile getiren sanatçının siyah vatandaşlara yapılan zulmü ele alırken, beyazların fayda tasladığını ve bu sistemin değiştirilmesi gerektiğine dair uzun bir yazı yazıyor. Banksy’nin bu eserinin iyice nereye çizilmiş olduğu bilinmiyor ancak sistemi mükemmel eleştirdiği kesin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.