DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

MESAM Üyeleri Anıtkabir’i Ziyaret Etti

MESAM Başkan Vekili Eski Bakan Mustafa Kul, Başkan Yardımcıları Gökhan Kırdar, Selim Çaldıran, Salih Turhan, Yönetim Kurulu Üyeleri Ekrem Ataer, Aytekin Ataş, Tuba Akkavak, Ferzende Kaya, Hakan Sarıca, Özkan Can Canbolat’ın yanı sıra diğer üst kurul …

07.01.2024
A+
A-

MESAM Başkan Vekili Eski Bakan Mustafa Kul, Başkan Yardımcıları Gökhan Kırdar, Selim Çaldıran, Salih Turhan, Yönetim Kurulu Üyeleri Ekrem Ataer, Aytekin Ataş, Tuba Akkavak, Ferzende Kaya, Hakan Sarıca, Özkan Can Canbolat’ın yanı sıra diğer üst kurul üyeleri ile yüzlerce MESAM üyesinin katıldığı Anıtkabir resmi ziyaretine, İstanbul ve Ankara’dan da çok sayıda MESAM üyesi katıldı.

MESAM heyeti, Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine geldi. Mustafa Kul’un, mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Mustafa Kul, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. MESAM Başkan Vekili Eski Bakan Mustafa Kul, deftere şunları kaydetti:

“AZİZ ATATÜRK

En büyük eserin olan Cumhuriyetimizin 100. Yılını geride bıraktığımız bu günlerde, MESAM olarak huzurunuzda olmanın bahtiyarlığı içindeyiz.

Sanata ve sanatçıya önem, ebedi liderimiz olarak kurduğunuz Cumhuriyetimizin önemli bir kurumu olan MESAM, gösterdiğiniz bilim ve çağdaşlık ışığında çalışmalarına devam ediyor.

14 bin sanatçı üyesi ve 192 ülkede temsil edilen MESAM, daima sizin yolunuzu ve ışığınızı referans olarak almıştır.

Sizi en kalbi duygularımızla, saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyoruz.”

14 bin üyesiyle güçlü bir kuruluş

Atatürk toplumumuzun ortak değeri, MESAM da Cumhuriyetin eseri olan bir kuruluş. 192 ülkede temsil edilen, Türkiye’de 14 bin üyesiyle çok büyük ve çok güçlü bir kuruluş.

Cumhuriyetin eseri olan MESAM’ın 37. Yılını, Cumhuriyet için “Benim en büyük eserim” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda kutlamak istedik, onun için Ankara’dayız, Anıtkabir’deyiz” dedi.

MESAM üyeleri Anıtkabir ziyaretinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisini ziyaret etti.

Ankara’daki üyelerimizle buluştuk

Anıtkabir ziyaretine ilişkin değerlendirmede bulunan söz yazarı ve besteci Yasin Yeşil, “Bugün bizler, Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği MESAM olarak Ankara’ya, Ulu Önder Atatürk’ümüzün kabrini ziyarete geldik.

İstanbul’dan üç araçla geldik. Ankara’daki MESAM üyelerimizle buluşarak güzel bir katılım sağladık. Etkinliğe katılan tüm dostlarıma, tüm sanatçı arkadaşlarımıza selam ve sevgilerimi sunarım.” dedi.

Kaynak: Magazinkolik / Magazin

Haberler.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.