DOLAR 32,3871
EURO 34,7907
ALTIN 2.396,31
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Mersin’de Eğitim Koordinasyonu ve Okul Güvenliği Toplantısı gerçekleştirildi

07.09.2023
A+
A-

Mersin’de Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, ‘2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Koordinasyon Toplantısı’ gerçekleştirildi.

Yenişehir Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa, Vali Pehlivan ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, kurum amirleri, okul müdürleri, müdür yardımcıları, muhtarlar ve okul aile birliklerinin temsilcileri katıldı. Milli Eğitim Müdürlüğünün video gösteriminin ardından, Türkiye’nin insanlı ilk uzay yolculuğuna çıkacak olan Mersinli elektronik mühendisi, aynı zamanda Standardize Filo Akademik Kol Komutanı olarak görev yapan F-16 pilotu Alper Gezeravcı ile canlı bağlantı gerçekleştirildi.

Valimiz Ali Hamza Pehlivan programda yaptığı konuşmada, eğitim ve öğretimin kamu hizmet alanları içerisinde en temel konulardan biri olduğunu belirterek, “Her yıl olduğu gibi bu yıl daha da geniş bir katılımla 2023-2024 eğitim sezonuna yönelik hazırlıklarımızı değerlendireceğiz. Kurum müdürlerimizle, birim amirlerimizle iş birliği ve koordinasyon gerektiren hususları bir kere daha gözden geçirecek, planlanan işler, projeler, yeni yapılan okul inşaatları ile mevcut okullarımızın fiziki şartları, donanımları ile ilgili hususları değerlendireceğiz” dedi.

“Uzaya çıkacak ilk Türk olarak hepimizi gururlandırdı”

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu olan Mersinli Alper Gezeravcı ile yapılan canlı bağlantının herkesi duygulandırdığını kaydeden Pehlivan, “Uzaya çıkacak ilk Türk olan komutanımızla daha önce de görüşmüştük, bugün yaptığı bağlantı ile bir rol model olarak çok anlamlı ve değerli katkılar sundu. Kendisine teşekkür ediyorum, yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Bu yıl cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılının kutlanacağını hatırlatan Vali Pehlivan, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramını hep birlikte coşkuyla kutlayacağız. Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle Türkiye yüz yılına adım atacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milli mücadele kahramanlarımız, o günkü şartlarda, o günkü o zorluklar içerisinde, yokluklar içerisinde, ülkemizin temelini, cumhuriyetimizin temelini attılar ve hedef olarak da muasır medeniyetler seviyesinin üstünü gösterdiler. İşte teknolojide, bilimde, sanatta, akademide bütün alanlarda ortaya koyduğumuz eserlerle, projelerle bu hedefi yakalıyoruz ve inşallah üzerine çıkma yolunda hızla ilerliyoruz” diye konuştu.

Bu yolda ilerlerken kendi alanında en iyisi olan, dünyaya örnek olan, örnek teşkil eden bilim insanları ve projelerin yer aldığını söyleyen Pehlivan, “Teknolojinin toplumun her kesimine yayılmasına vesile olan Teknofest gibi organizasyonlarımız var. Mersin olarak Teknofest bilim-teknoloji yarışmalarına öğrencilerimizin, öğretmenlerimiz rehberliğinde teknoloji alanında, bilim alanında ürettiği projelerle yaptığı başvurular sayesinde en çok başvuru yapan il olma unvanını kazanmış durumdayız. Son 2-3 yılda 100 bine yaklaşan projeyi bizim gençlerimiz, bizim çocuklarımız ürettiler, ödüller aldılar ve eserlerimin birçoğuna patentler aldılar. Bu sene de aynı başarıyı elde ettiler. Bu vesile ile gayretli ve özverili çalışmalarından dolayı bütün öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

“25 bin depremzede öğrenciyi misafir ettik”

Yeni eğitim öğretim yılının önümüzdeki hafta başlayacağını hatırlatan Pehlivan, şöyle devam etti; “Bu sene, 6 Şubat’ta yıkıcı depremler yaşadık. Ben öncelikle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine, milletimize baş sağlığı diliyorum, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, bakanlarımız, bakanlıklarımız, valiliklerimiz, belediyeler, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, STK’lar, vatandaşlarımız ve sektörel anlamda da sektör temsilcilerinin dayanışması devam ediyor. Mersin olarak yaklaşık 25 bin depremzede öğrencimizi geçen eğitim öğretim yarı yılında misafir ettik ve etmeye devam ediyoruz. Bu depremlerden okullarımızda etkilendi ve yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda okullarımızın bir kısmını boşaltmak zorunda kaldık. Buradaki amacımız öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi riske atmadan eğitim öğretim hizmetlerini kesintisiz bir şekilde devam ettirmek oldu. Boşalttığımız okullarımızda bulunan öğrencilerimizi bu süreçte diğer okullarımıza nakletmek suretiyle tekli öğretim yapan okullarımızda ikili öğretime geçmek zorunda kaldık. Bu süreçte gayret gösteren öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve bu durumu anlayışla karşılayan velilerimize teşekkür ediyorum.”

Milli Eğitim Bakanlığı yatırım programları çerçevesinde Mersin’de devam eden yeni okul inşaatlarının bu süreçle birlikte daha da hızlandığı bilgisini veren Vali Pehlivan, “İlimiz genelinde 104 okul inşaatımızın çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu inşaatların yaklaşık 600 dersliğini birinci yarıyıla yetiştiriyoruz, 2. yarı yıla da gene yaklaşık 600 dersliğimizi yetiştireceğiz. Dolayısıyla bu ilk yarı yıl içerisinde okullarımızda oluşan sıkışıklık konusunda belirli bir rahatlama sağlayacağız. Devam eden yatırımlarla da 1.5-2 yıl içerinde tekrar inşallah tekli sisteme döneceğiz. Bu sürecin yakından takibi içerisindeyiz, velilerimiz müsterih olsunlar, mevcut şartlar en iyi, en verimli şekilde değerlendiriliyor. Bu yıl 400 bin civarında öğrencimizle, 30 bin 500 öğretmenimizle, bin 400 civarında okulumuzla, 16 binin üzerinde dersliğimizle eğitim öğretim hizmetlerini devam ettireceğiz” dedi.

Son 20 yıl içerisinde Mersin’de eğitim öğretime yaklaşık 9 milyar TL yatırım yapıldığını ve 104 projenin yatırım bedelinin yaklaşık 5 milyar TL olduğunu aktaran Pehlivan, “Kamu üniversitelerimiz olan Mersin Üniversitemiz ve Tarsus Üniversitemiz ile ilgili yatırımları da katacak olursak 15 milyar TL tutarında bir yatırım hayata geçirilmiştir. Devam eden yatırımlarımız tamamlandığında şartlarımız çok daha iyi olacaktır. Biz imkanları devletimiz adına seferber ederken, öğretmenlerimiz de çocuklarımızın ellerinden tutarak hayat yolunda adım atmalarını sağlamaları, yönlendirmeleri, rehberlik etmeleri çok büyük önem arz ediyor. Öğrencilerimizin sabah evden çıkarken sevinçle okula gitmesi, ’benim bir ailem var ama okul da benim bir ailemdir’ demesi, diyebilmesi önemlidir” ifadelerini kullandı.

“Okul güvenliğini önemsiyoruz”

Konuşmasının devamında, okul güvenliğinin, üzerinde en çok durdukları konuların başında geldiğini vurgulayan Vali Pehlivan, şu bilgileri verdi; “Bütün okullarımızda kamera sistemlerimiz var. Kolluk birimlerimiz okullarımızı yakından takip ediyor. Okul irtibat görevlileri belirlenmiş durumda. Okul idareleri ile işbirliği halinde güvenlik birimlerimiz okul ve çevresinde hiç bir olumsuzluğun yaşanmaması için gerekli tedbirleri almaktadır. Trafik güvenliği bunlardan biridir. Öğrencilerimizin bağımlılık yapan maddelerden uzak tutulması gene titizlikle üzerinde durduğumuz bir husustur ki, buna ilişkin de gerekli bütün tedbirler alınmaktadır. Milli Eğitim Bakanımızın kamuoyuyla paylaştığı konular arasında yer alan obezite ve dijital bağımlılıkla mücadele, bu eğitim öğretim sezonu boyunca üzerinde ehemmiyetle durulacak hususlar arasında ilk sıralarda gelmektedir. Öğrenciler cep telefonuyla derslere girmeyecektir.”

Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca da 2023-2024 eğitim öğretim yılına yönelik bilgiler paylaştı. Toplantıya katılan kurum amirleri kendi görev alanlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Mersin’de Eğitim Koordinasyonu ve Okul Güvenliği Toplantısı gerçekleştirildi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.