DOLAR 32,2744
EURO 34,7808
ALTIN 2.412,07
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 17°C

Mersin Büyükşehir Belediyesi öğrenim yardımlarında fiyat artışı

14.09.2023
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesinin üniversite sınavını kazanan öğrencilere her yıl yaptığı öğrenim yardımı miktarı Belediye Meclisinde alınan karar ile yükseltildi. Alınan karar sonucunda, 2 yıllık üniversite kazanan öğrencilere 3 bin TL, 4 yıllık üniversite kazanan öğrencilere 6 bin TL, 5 yıllık üniversite kazanan öğrencilere 7 bin TL ve 6 yıllık üniversite kazanan öğrencilere ise 8 bin 500 TL tutarında öğrenim yardımı gerçekleştirilecek.

Öğrencilerin öğrenim yardımına 18 Eylül ve 17 Kasım tarihleri arasında başvurabileceklerini söyleyen Sosyal Hizmetler dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş “Bu yıl da hem öğrencilerimizi hem ailelerimizi yalnız bırakmıyoruz. Zorlu ekonomik şartlardan dolayı bizler de verdiğimiz öğrenim yardımı desteklerini güncelledik. Öğrencilerimiz online olarak Mersin Büyükşehir Belediyesinin duyuru sayfasından veya Teksin uygulaması üzerinden başvurularını yapabilecekler. Sonrasında kendilerine en yakın bulunan, tüm ilçelerimizde bulunan YKS kurs merkezlerimize giderek gerekli evraklarını verecekler ve oradan onlara ücretlerini yükleyeceğimiz kartlarını elden alacaklar. Tabi ki bizler bu son başvuru tarihinden sonra incelemelerimizi yapacağız. Ondan sonra ücretlerini kartlarına yatıracağız” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.