DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 19°C

Merkez Seçim Komisyonu Başkanı’nın evine giren saldırgan yakalandı

08.09.2019
A+
A-

Rusya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İrina Volk, Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Ella Pamfilova’nın evine hırsızlık amacıyla girdiği sanılan şüphelinin 1983 yılında doğmuş olduğu ve Orta Asya ülkelerinden birinin vatandaşı olduğu açıklamasını yaptı. 

Volk, soruşturmanın tamamen İçişleri Bakanlığı yönetiminin kontrolünde olacağını kaydedip, yakında şüphelinin sorgusuna başlanacağını da ekledi.

Kimi kaynaklara göre 36 yaşındaki erkek şüpheli, Moskova yakınlarındaki bir ormanda yakalandı. Şüphelinin üstünden bir elektroşok cihazı ve başka evlerden çalındığı düşünülen başka eşyalar çıktı.

PUTİN BİLGİLENDİRİLDİ

Daha önce Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Pamfilova’ya yönelik saldırı hususunda Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bilgilendirildiği açıklamasını yapmıştı.

Şüpheli kişi, 6 Eylül gecesi penceresinden Pamfilova’nın evine girmiş, ev sahibine elektroşok cihazıyla saldırıp ortadan kaybolmuştu.

‘KEDİSİNİN TIKIRTILARI SAYESİNDE KURTULDU’

Rus gazetelerinde, Pamfilova’yı saldırı gecesinde uyandıranın kedisinin çıkardığı tıkırtılar olduğuna ilişkin haberler yer almıştı. Merkez Seçim Komisyonu Başkanı’nın kedisi sayesinde daha ciddi bir saldırıya uğramaktan kurtulduğu yorumları yapılmıştı.

‘FİZİKSEL ACININ ÖNEMİ YOK, ANCAK TAM BİR ŞOKTU’

Pamfilova Rossiya 24 televizyonuna demecinde saldırgana ilişkin olarak, “Onun genç, çevik ve oldukça uzun boylu olduğunu gördüm. Fiziksel anlamda çektiğim acının pek bir önemi yok, ancak benim için bu olanlar tam bir şoktu: kendi evinizde geceleyin uyandığınızı ve karşınızda size saldıran bir kişi bulduğunu düşünürseniz neler hissettiğimi anlayabilirsiniz” demişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.