DOLAR 32,4538
EURO 34,8130
ALTIN 2.412,72
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Merkez Bankası binasının tasarımı değiştirildi!

13.05.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden Şefik Birkiye’nin haberine tarafından yapımı yılan hikayesine dönen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın İstanbul Ümraniye’deki yeni binasında güncellemeye gidildi.

2019 yılı sonunda Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi’nin idaresini eline aldığı İstanbul Finans Merkezi’nde yer alacak olan Merkez Bankası binasının mimarı değişirken, projenin tasarımı da yeniden aşağı yenilendi.

Sözcü’nün edindiği bilgiye göre 2015 yılında Merkez Bankası tarafından düzenlenen yarışmayı kazanan Almanya merkezli mimarlık firması HPP’nin hazırladığı mimari proje iptal edildi. Bunun yerine ise, Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Marmaris’teki Yazlık Saray’ın mimari olan Şefik Birkiye’nin şirketi VizzionArchitects ile el sıkışıldı. “Ağırlama usulü” ihale yoluyla Birkiye’ye verilen projenin yeni hali ise Selçuklu mimarisinden izler taşıyor. Merkez Bankası projesi, daima eksik katlı yapılar tasarlayan Birkiye’nin bugüne değin çizdiği en yüksek yapı olacak.

Görselleri kamuoyuyla paylaşılmayan oysa İstanbul Finans Merkezi projesinin çevresini saran panolarda bulunan mimari tasarıma tarafından, eski hali 55 kat olan binanın yüksekliği bodrumlar dahil 67 kata çıkartılırken arazinin tamamında da yapılaşmaya gidildiği görüldü.

öte yandan, İstanbul Finans Merkezi projesinde yer alan BDDK, SPK ve diğer kamu kuruluşlarına ait binaların dış görünümünde de el sıkışılan bir diğer mimarlık firması tarafından değişiklik yapılacağı öğrenildi. İsmini paylaşmak istemeyen bir yetkili, “Bütün binalar birbirleriyle mimari ve estetik açıdan uyumlu ayla getirilecek” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.